Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία.

Scientific publication - Conference Paper uoadl:2970118 28 Read counter

Unit:
Department of Physical Education & Sport Science
Title:
Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία.
Languages of Item:
Greek
Abstract:
Καμπερίδου, Ειρήνη (2022). Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων: Ο χορός, η εκμάθηση μουσικών οργάνων και η εκγύμναση ως "σύμβολα κατωτερότητας" στην οθωμανική κοινωνία. Εισήγηση/παρουσίαση στον κύκλο διαλέξεων «1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός». Διαδικτυακή ενότητα «Πολιτισμός και Τέχνες στη Μ. Ασία και τον Πόντο», 21 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 20.00. Διοργάνωση: το «Λαϊκό Πανεπιστήμιο» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών).
Publication year:
2022
Authors:
Ειρήνη ΚΑΜΠΕΡΙΔΟΥ
Publisher:
Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης
Conference title:
«1922-2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός». Διαδικτυακή ενότητα «Πολιτισμός και Τέχνες στη Μ. Ασία και τον Πόντο»
Pages:
.
Keywords:
Μικρασιατική καταστροφή, γενοκτονία, γυναικοκτονία, οι χοροί των Ελλήνων, ο πολιτισμός του σώματος, οι χοροί των εξισλαμισμένων σκλάβων
Main subject category:
History
DOI:
.
Ο Κινητικός Πολιτισμός των Ελλήνων.pdf (294 KB) Open in new window

 

1. PONTOS.webinar.AsiaMinor­­_Massacres_21.2.2022_.pdf (1 MB) Open in new window