Ο πολιτισμός στο τραπέζι

Conference Proceedings uoadl:1002100 1158 Read counter

Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Original Title:
Ο πολιτισμός στο τραπέζι
Languages of Item:
Greek
Collectivity:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Publisher:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Editor:
Γκατζόλης, Χρήστος
Year of publication:
2010
Place of publication:
Θεσσαλονίκη
Main subject category:
Social, Political and Economic sciences
Keywords:
διατροφή, τροφή, μαγειρική
Number of pages:
149
ISBN:
978-960-89388-6-1
Bib number:
613435
Usher Number:
363.8 ΓκαΧ π 2010
Notes:
Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της οργάνωσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς των ετών 2005 και 2006

Φίλτρο

 

1. Ο άνθρωπος είναι ό,τι τρώει...: προσεγγίσεις στην ιστορία της διατροφής

Conference Paper uoadl:1026464
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Στεφανή, Ευαγγελία
Σολομών, Εσθήρ
Main subject category:
Social, Political and Economic sciences

2. Τρόφιμα φυτικής προέλευσης στην προϊστορική Βόρεια Ελλάδα

Conference Paper uoadl:1026470
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Βαλαμώτη, Σουλτάνα-Μαρία
Main subject category:
Archaeology

3. Τροφή και μαγειρική των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων

Conference Paper uoadl:1026471
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Πινγιάτογλου , Σεμέλη
Main subject category:
Ancient history

4. Πότος και συμπόσιο στο πλαίσιο του διονυσιασμού

Conference Paper uoadl:1026475
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Μήττα, Δήμητρα
Main subject category:
Ancient Greek history

5. Η μαγειρική των Ρωμαίων

Conference Paper uoadl:1026479
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Τρομάρας, Λεωνίδας Μ.
Main subject category:
Roman history

6. Βυζαντινών διατροφή

Conference Paper uoadl:1026484
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Καμπάνης, Παναγιώτης
Main subject category:
History of Byzantine Empire

7. Η απλότητα ως σύνθεση: το παράδειγμα της ελληνικής κουζίνας

Conference Paper uoadl:1026488
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Σκουτέρη - Διδασκάλου, Ελεωνόρα
Main subject category:
Social, Political and Economic sciences

8. Ψωμί άγιο και δαιμονικό

Conference Paper uoadl:1026521
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Melidou-Kefala, Nelle
Main subject category:
Folklore

9. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης: διατροφή και συλλογική μνήμη

Conference Paper uoadl:1026523
Unit:
School of Philosophy
Βιβλιοθήκη Λαογραφίας
Creator:
Κράββα, Βασιλική
Main subject category:
Social Anthropology