Αντιοξειδωτική επίδραση των SUPER FOODS σε ερυθρούς, ερυθρωπούς και λευκούς οίνους

Διπλωματική Εργασία uoadl:1687484 481 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική Χημεία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2017-06-26
Έτος εκπόνησης:
2017
Συγγραφέας:
Λαγουτάρη Ειρήνη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΝΗ ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΕΚΠΑ
ΠΑΝ. ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΡΧ. ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αντιοξειδωτική επίδραση των SUPER FOODS σε ερυθρούς, ερυθρωπούς και λευκούς οίνους
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Αντιοξειδωτική επίδραση των SUPER FOODS σε ερυθρούς, ερυθρωπούς και λευκούς οίνους
Περίληψη:
Επειδή τα τελευταία χρόνια το καταναλωτικό κοινό στρέφεται στην αναζήτηση υγιεινών τροφίμων, απαλλαγμένων από πρόσθετα και συντηρητικά, το κρασί λόγω του μεγάλου αντιοξειδωτικού φορτίου που έχει, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτό το μελετάμε.
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η αντιοξειδωτική επίδραση ορισμένων Super Foods (Goji Berry, Τζίντζερ και Σπιρουλίνα ) σε λευκούς, ερυθρωπούς και ερυθρούς οίνους σε διάφορες συγκεντρώσεις.
Η αντιοξειδωτική ικανότητα των δειγμάτων μετρήθηκε με τις μεθόδους DPPH και FRAP και τα ολικά φαινολικά με τη μέθοδο Folin Ciocalteu (FC). Επίσης έγιναν οι μετρήσεις του χρώματος και των φαινολικών.
Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε η αύξηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων λόγω της παρουσίας των Super Foods.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Χημείο
Λέξεις-κλειδιά:
Αντιοξειδωτικά, Ελεύθερες ρίζες, Οίνος, Μέθοδος DPPH, Μέθοδος FRAP, Μέθοδος FC, Λευκή Οινοποίηση, Ερυθρή Οινοποίηση, Ρεσβερατρόλη, φαινόλες, φλαβονόλες, Goji Berry, Τζίντζερ και Σπιρουλίνα.
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
6
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
214
Αριθμός σελίδων:
155
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Αντιοξειδωτική επίδραση των super foods σε ερυθρούς και λευκούς οίνους τελική ολοκληρωμένη.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.