Ανάδειξη και Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Μελέτη Περίπτωσης.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2672753 699 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδίοικηση
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-02-26
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Αναγνώστου Μαρία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Δρ. Ε. Λέκκας,
Καθηγ. ΕΚΠΑ
Δρ. Χ. Κράνης,
Δρ. Γεωλόγος, Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ
Δρ. Ε. Σκούρτσος,
Δρ. Γεωλόγος, Ε.Δ.Ι.Π. ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάδειξη και Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Μελέτη Περίπτωσης.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ανάδειξη και Ανάπτυξη Τουριστικών Προορισμών – Μελέτη Περίπτωσης.
Περίληψη:
Από την αρχαιότητα έως σήμερα, ο τουρισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει αξιόλογες επιδράσεις στους άλλους τομείς της οικονομίας και συμβάλλει στην συνολική οικονομική ανάπτυξη των χωρών. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο τουρισμός ακολούθησε μια εξελικτική πορεία παράλληλη με τις κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές συνθήκες συμβάλλοντας σημαντικά στην άνοδο του επιπέδου διαβίωσης των τουριστικά αναπτυγμένων περιοχών και στην ευημερία των πολιτών.
Η συγγραφή της εν λόγω διπλωματικής εργασίας πρόκειται να εκπονηθεί στα πλαίσια μιας μελέτης που στοχεύει στη γενικότερη διερεύνηση της διαχείρισης ενός τουριστικού προορισμού όπως είναι το νησί της Σύρου.
Η εργασία θα αποτελείται από τέσσερα βασικά κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο «Τουρισμός» θα αναφερθούμε στις έννοιες του τουρισμού, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, των ειδών και των μορφών του καθώς και στις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού.
Στο δεύτερο κεφάλαιο «Τουριστικός Προορισμός» θα αναλυθούν οι βασικές έννοιες του τουριστικού προορισμού, των τύπων και των χαρακτηριστικών του, των κριτηρίων επιλογής του και ο κύκλος της ζωής του.
Στο τρίτο κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στην μελέτη περίπτωσης, δηλαδή στην παρουσίαση της υφιστάμενης τουριστικής κατάστασης της Σύρου.
Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο πρόκειται να καταγραφούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Τέλος, όσον αφορά τη μεθοδολογία η οποία θα εφαρμοστεί για την εκπόνηση της προαναφερθείσης διπλωματικής εργασίας, θα προσεγγίσουμε θεωρητικά μέσω βιβλιογραφίας, τις έννοιες του τουρισμού, των μορφών του εναλλακτικού τουρισμού και του τουριστικού προορισμού. Επίσης, βάσει βιβλιογραφίας, μελετών, στατιστικών στοιχείων, επιχειρησιακών προγραμμάτων και άρθρων μέσω διαδικτύου, θα αναλύσουμε τη φυσιογνωμία, τα χαρακτηριστικά και την υφιστάμενη τουριστική κατάσταση της Σύρου.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Τουρισμός, Εναλλακτικός τουρισμός, Τουριστικός προορισμός, Σύρος
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
110
Αριθμός σελίδων:
80
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Anagnostou_master_thesis_2018.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.