Μαθηματική Μοντελοποίηση και Ανάλυση δικτύων 5ης Γενιάς

Διπλωματική Εργασία uoadl:2775743 249 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση / ειδίκευση Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δικτυακές Τεχνολογίες (ΤΗΛ)
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-06-27
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Κωστή Αικατερίνη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μεράκος Λάζαρος, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Ε.Κ.Π.Α.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Μαθηματική Μοντελοποίηση και Ανάλυση δικτύων 5ης Γενιάς
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Μαθηματική Μοντελοποίηση και Ανάλυση δικτύων 5ης Γενιάς
Περίληψη:
Στην εργασία που ακολουθεί έγινε μια προσπάθεια μελέτης, μαθηματικής ανάλυσης και μοντελοποίησης των ασύρματων κινητών δικτύων 5ης γενιάς.
Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα κίνητρα ανάπτυξης μιας νέας τεχνολογικής γενιάς. Γίνεται μια επισκόπηση των προϋποθέσεων και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η γενιά 5G. Παρουσιάζονται οι σκοποί και οι στόχοι που έχουν θέσει διαφορετικοί οργανισμοί προτυποποίησης. Αναλύονται οι αρχιτεκτονικές και οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ήδη από τα υπάρχοντα ασύρματα κινητά δίκτυα. Τέλος, παρουσιάζονται επιγραμματικά τα βασικά ερευνητικά προγράμματα για το «πέρασμα» στα δίκτυα της 5ης γενιάς.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα σημαντικά εργαλεία, οι μετρικές και τα μεγέθη που μπορούν να υπολογίζουν οι σταθμοί βάσης και οι συσκευές ώστε να αξιολογούν την ποιότητα της επικοινωνίας σε ένα ασύρματο δίκτυο. Αναλύονται κάποιες βασικές οικογένειες στοχαστικών διεργασιών οι οποίες μοντελοποιούν τις θέσεις των συσκευών στον χώρο και αξιοποιώντας τις μαθηματικές τους ιδιότητες και τα θεωρήματα της στοχαστικής γεωμετρίας εξάγουν πληροφορίες για τις μετρικές των δικτύων. Στο τέλος του κεφαλαίου παρουσιάζεται μια κριτική σύγκριση ώστε να διαχωρίσουμε τα οφέλη κάθε διεργασίας και τις πρακτικές τους εφαρμογές στα ασύρματα δίκτυα.
Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύονται κάποιες ενδεικτικές εργασίες οι οποίες περιγράφονται μέσω της στοχαστικής γεωμετρίας και βρίσκουν εφαρμογή σε συγκεκριμένους τύπους δικτύων εξάγοντας ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τις μετρικές και «επιλύοντας» κάποια ανοιχτά προβλήματα των δικτύων προηγούμενης γενιάς.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
ασύρματα κινητά δίκτυα, σταθμός βάσης, ασύρματη συσκευή, πομπός, δέκτης, δίκτυα 5ης γενιάς, στοχαστική γεωμετρία, διεργασία σημείων, ποιότητα λαμβανόμενου σήματος
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
7
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
67
Αριθμός σελίδων:
108
Διπλωματική Εργασία (Κωστή Κατερίνα)Final.pdf (5 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο