The role of human resource management in internal auditor effectiveness

Διπλωματική Εργασία uoadl:2837034 383 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-12-14
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Μεσάρης Δημήτριος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Dr. Panagiotis Alexakis, Professor of Business Economics and Markets, Department of Economics, National and Kapodistrian University of Athens (NKUA)
Dr. Lamprini Piha, Associate, Faculty of Economics, National and Kapodistrian University of Athens (NKUA)
Dr. Dimitrios Kenourgios, Associate Professor of Finance, Faculty of Economics, National and Kapodistrian University of Athens (NKUA)
Πρωτότυπος Τίτλος:
The role of human resource management in internal auditor effectiveness
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
O ρόλος της διαχείρησης του ανθρωπίνου πόρου στην αποτελεσματικότητα του εσωτερικού ελεγκτή
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική ερευνά τη Διαχείριση του Ανθρωπίνου Δυναμικού, την επιρροή της στη Στρατηγική Διαχείριση της Εταιρείας και τις επιπτώσεις της στον Εσωτερικό Έλεγχο. Η συγκεκριμένη διπλωματική χωρίζεται σε θεωρητικό και εμπειρικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει πληροφορίες από την βιβλιογραφία και από επιστημονικά άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με τον ρόλο των Εσωτερικών Ελεγκτών και τις μεθόδους προσέλκυσης, πρόσληψης και επιλογής προσωπικού. Επιπλέον περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ανταμοιβή, την αποζημίωση, τα προγράμματα οφέλους και τις μεθόδους για την παρακίνηση των Εσωτερικών Ελεγκτών. Στο θεωρητικό μέρος επιπλέον αναφέρονται η μέθοδοι εκπαίδευσης, ανάπτυξης, ελέγχου, αξιολόγησής καθώς και οι τρόποι που συντελούν στην αποδοτικότερη επικοινωνία.
Το εμπειρικό μέρος περιλαμβάνει πληροφορίες οι οποίες προέκυψαν από ποιοτική εις βάθος συνέντευξη με εργαζομένους από τη Διαχείριση του Ανθρωπίνου Δυναμικού και του Εσωτερικού Ελέγχου σχετικά με την επιρροή της διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού στην στρατηγική της επιχείρησης και στον Εσωτερικό Έλεγχο. Επιπλέον αναφέρει πληροφορίες σχετικά με τις αποδοτικότερες μεθόδους προσέλκυσης και πρόσληψης Εσωτερικών Ελεγκτών . Επιπρόσθετα το εμπειρικό μέρος περιλαμβάνει τις πιο αποδοτικές μεθόδους για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των Εσωτερικών Ελεγκτών καθώς και τις πιο αποδοτικές μεθόδους για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση τους. Επίσης περιλαμβάνει μεθόδους για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των Εσωτερικών Ελεγκτών με τα υπόλοιπα τμήματα της επιχείρησης. Τελικώς, η παρούσα διπλωματική περιλαμβάνει προτάσεις για τους υπαλλήλους της Διαχείρισης του Ανθρωπίνου Δυναμικού ώστε να ενισχύσουνε την δουλειά των Εσωτερικών Ελεγκτών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Φιλοσοφία- Ψυχολογία
Λέξεις-κλειδιά:
Διαχείριση του Ανθρωπίνου Δυναμικού, Στρατηγική Διαχείριση Εταιρείας, Εσωτερικός Έλεγχος, Εσωτερικός Ελεγκτής
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
20
Αριθμός σελίδων:
35
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Master Thesis-Dimitrios Mesaris.pdf
516 KB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.