Το μοντέλο διασποράς της τρομοκρατίας ως λοιμώδους νοσήματος και η μεθοδολογία διαχείρισής του

Διπλωματική Εργασία uoadl:2839617 277 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διαχείριση Κρίσεων και Επειγουσών Καταστάσεων - Ταξιδιωτική και Διεθνής Υγεία: Διαχείριση Κρίσεων και Επειγουσών Καταστάσεων
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-01-16
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Παναγιωτοπούλου Άννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γεώργιος Αλεβιζόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Μιχαήλ Χατζούλης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Γεώργιος Καλλέργης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Το μοντέλο διασποράς της τρομοκρατίας ως λοιμώδους νοσήματος και η μεθοδολογία διαχείρισής του
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Το μοντέλο διασποράς της τρομοκρατίας ως λοιμώδους νοσήματος και η μεθοδολογία διαχείρισής του
Περίληψη:
Η διπλωματική εργασία με θέμα «Το μοντέλο διασποράς της τρομοκρατίας ως λοιμώδους νοσήματος και η μεθοδολογία διαχείρισής του» έχει σκοπό την συσχέτιση της διασποράς της τρομοκρατίας με την εξάπλωση του λοιμώδους νοσήματος και την παράθεση της μεθοδολογίας διαχείρισής του. Ως ένα άλλο λοιμώδες νόσημα, η τρομοκρατία έχει ένα λοιμογόνο παράγοντα, την τρομοκρατική ιδεολογία, η οποία εξέρχεται από την πηγή εξόδου, τον τρομοκράτη, και μέσω της προπαγάνδας επιτυγχάνει την προβολή της κυρίως μέσω των Μ.Μ.Ε., και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης προκειμένου να εισέλθει στον ευπαθή ξενιστή και να τον μολύνει ώστε πιθανόν και να «νοσήσει». Όπως και στο λοιμώδες νόσημα έτσι και στην τρομοκρατία μπορεί να επιτευχθεί ανοσοποίηση του οργανισμού με την μορφή του «εμβολιασμού»,που θα αυξήσει τις άμυνες του υποδοχέα ώστε να μην είναι τόσο ευπαθής κατά την επαφή με τον λοιμογόνο παράγοντα. Θα γίνει περιορισμός της διαδικασίας μετάδοσης της τρομοκρατίας και απομάκρυνση ή εξάλειψη της πηγής των τρομοκρατών ώστε να υπάρχει έλεγχος και περιορισμός της εξάπλωσης του φαινομένου. Οι αντιτρομοκρατικές στρατηγικές που ασκούνται από την Ευρωπαïκή Ένωση, τον ΟΗΕ και την Ίντερπολ, η παιδεία, η μείωση της κοινωνικής ανισότητας είναι κάποιοι από τους τρόπους που αναφέρονται στην διπλωματική εργασία και συμπεριλαμβάνονται στην μεθοδολογία διαχείρισης του μοντέλου διασποράς της τρομοκρατίας.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην παρούσα εργασία είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση: Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από επιστημονικά συγγράμματα και άρθρα έντυπα και ηλεκτρονικα, καθώς και από ελληνική,ξενόγλωσση και μεταφρασμένη στα ελληνικά βιβλιογραφία.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Τρομοκρατία, Λοιμώδες νόσημα, Ξένοι μαχητές, Ριζοσπαστικοποίηση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
47
Αριθμός σελίδων:
100
Panagiotopoulou Anna Master.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο