Μελέτη Σχεδίασης Δεκτών Ασύρματων Τηλεπικοινωνιακών Ζεύξεων

Διπλωματική Εργασία uoadl:2895904 146 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η, με πρόσθετη εξειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και στην επεξεργασία και διοίκηση της Πληροφορίας)
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-01-24
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Νέος Παναγιώτης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Έκτορας Νισταζάκης ,Αναπληρωτής Καθηγητής, τμημα φυσικης, ΕΚΠΑ
Γεώργιος Σ. Τόμπρας, Καθηγητής, τμημα φυσικης, ΕΚΠΑ
Ευγενία Ροδίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια, τμημα φυσικης, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Μελέτη Σχεδίασης Δεκτών Ασύρματων Τηλεπικοινωνιακών Ζεύξεων
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Μελέτη Σχεδίασης Δεκτών Ασύρματων Τηλεπικοινωνιακών Ζεύξεων
Περίληψη:
Στην σημερινή εποχή οι τηλεπικοινωνίες έχουν εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών όπως την ραδιοφωνία, την τηλεφωνία, τις κινητές αλλά και δορυφορικές επικοινωνίες, τα δίκτυα υπολογιστών καθώς και τα ψηφιακά δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Σε αυτές τις διατάξεις οι δέκτες αποτελούν κύριο βασικό στοιχείο στις ασύρματες τηλεπικοινωνιακές ζεύξεις.

Ο σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι να δούμε γενικά την τεχνολογία των δεκτών. Από ποιες βαθμίδες αποτελούνται. Ποια κυκλώματα και ηλεκτρονικά εξαρτήματα χρησιμοποιούμε στην κάθε βαθμίδα χωριστά. Τι είδους επεξεργασία σήματος γίνεται μέσα σε αυτές τις διατάξεις και πως γίνεται η εξαγωγή της χρήσιμης πληροφορίας, καθώς και τις πλέον γνωστές αρχιτεκτονικές δεκτών ανάλογα με την εκάστοτε εφαρμογή. Οι ασύρματες επικοινωνίες έχουν πολλά οφέλη και μπορούν να κάνουν τον κόσμο πιο αποτελεσματικό.

Η ασύρματη τεχνολογία θα είναι πολύ σημαντική στο εγγύς μέλλον όπου η ανάγκη για καλώδια που συνδέουν μεμονωμένες συσκευές φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της. Ουσιαστικά η εξέλιξη της τεχνολογίας των δεκτών επέδρασσε και συνεχίζει να επιδρά στην γενικότερη τεχνολογική εξέλιξη της εποχής μας
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Δεκτης, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, σημα, θορυβος, γραμμικοτητα, ενισχυση, αρχιτεκτονικες δεκτων, φιλτρα, ψηφιακη επεξεργασια σηματος
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
51
Αριθμός σελίδων:
119
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.pdf (3 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο