Προεκλαμψία: Πρόβλεψη Και Πρόληψη

Διπλωματική Εργασία uoadl:2896840 161 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Παθολογία της Κύησης
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-07
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Δημήτρουλα Γεωργία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ν. Παπαντωνίου, Ομότιμος Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Δ. Κασσάνος, Ομότιμος Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Χ. Χρέλιας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Προεκλαμψία: Πρόβλεψη Και Πρόληψη
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Προεκλαμψία: Πρόβλεψη Και Πρόληψη
Περίληψη:
ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η προεκλαμψία είναι πολυπαραγοντική και πολυσυστηματική επιπλοκή της κύησης και συγκαταλλέγεται στις τρεις πιο κύριες αιτίες μητρικής και εμβρυικής νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως.Ο κλασσικός ορισμός της προεκλαμψίας είναι η εμφάνιση υπέρτασης στην εγκυμοσύνη μετά την 20η εβδομάδα της κύησης με ή και χωρίς πρωτεϊνουρία. Ως νόσος με πολύ διαφορετικό φαινοτυπικό φάσμα, υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις και αναπόφευκτα υπάρχουν ασθενείς που δεν ταιριάζουν με τον κλασσικό ορισμό.

ΣΚΟΠΟΣ: της παρούσας εργασίας είναι να γίνει μία συστηματική ανασκόπηση της διεθνους βιβλιογραφιας σχετικά με την προεκλαμψία, τις επιπτώσεις στην έγκυο, στο έμβρυο και στα νεογνά με επίκεντρο την πρώιμη ανίχνευση, την έγκαιρη πρόληψη και την θεραπευτική αντιμετώπιση της προεκλαμψίας.

ΥΛΙΚΟ- ΜΕΘΟΔΟΣ: Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής εργασίας συλλέχθηκε από τη διεθνή, την ελληνική βιβλιογραφία καθώς και την αρθρογραφία αλλά και κάνοντας χρήση πηγών από το διαδίκτυο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μέσα από την ανασκόπηση προκύπτει πως η προεκλαμψία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία της εγκύου και του εμβρύου. Οι ραγδαίες εξελίξεις όμως στην κατανόηση της προεκλαμψίας έχουν ανοίξει νέους δρόμους περαιτέρω διερεύνησης της ώστε, να βελτιωθούν στο μέλλον τα αποτελέσματα των ερευνών και να είναι εφικτή η πρώιμη ανίχνευση της νόσου. Το πρωτεόνο είναι ολόκληρο το συμπλήρωμα πρωτεϊνών που είναι ή μπορεί να εκφραστεί από ένα κύτταρο, ιστό ή οργανισμό. Η μελέτη των πρωτεόμων και των λειτουργιών τους αναφέρεται ως πρωτεϊνωματική. Ωστόσο, η μετφορμίνη συσχετίστηκε με μικρότερη αύξηση βάρους κατά την κύηση της μητέρας και με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης προεκλαμψίας από ό, τι παρατηρήθηκε με το εικονικό φάρμακο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η παθολογική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης έτσι ώστε να προληφθούν οι επιπλοκές στην νέα μητέρα αλλα και στα έμβρυα έχοντας ως επακόλουθο την ορθή ολοκλήρωση της εγκυμοσύνης μειώνοντας έτσι τους μητρικούς και εμβρυϊκούς θανάτους. Τέλος, οι μέθοδοι πρόληψης της νόσου, η έγκαιρη διάγνωση της και οι θεραπευτικές ενέργειες στοχεύουν στην μείωση εμφάνισης της νόσου περιορίζοντας έτσι στο ελάχιστο τις παθολογικές κυήσεις.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Προεκλαμψία, Πρόβλεψη, Πρόληψη
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
103
Αριθμός σελίδων:
75
Dimitroula Georgia Master.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο