Dietary preferences & nutrition information needs of United States Volunteer firefighters

Διπλωματική Εργασία uoadl:2897602 226 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Προστασία και Πρόληψη των κινδύνων στην Εργασία και το Περιβάλλον
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-20
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Δεληγιάννη Ελένη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ελένη Ριζά, ΕΔΙΠ, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Μαρία Καντζανού, Επίκουρη Καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Dietary preferences & nutrition information needs of United States Volunteer firefighters
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Διαιτητικές προτιμήσεις των Αμερικανών εθελοντών πυροσβεστών και περαιτέρω ανάγκες για διατροφική εκπαίδευση
Περίληψη:
Μεταξύ των πυροσβεστών των ΗΠΑ, η καρδιαγγειακή νόσος (CVD) είναι η κύρια αιτία θανάτου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντός τους και θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, με το 45% των θανάτων κατά την εργασία να οφείλονται σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο (SCD). Τα στοιχεία δείχνουν ένα αυξανόμενο πρόβλημα παχυσαρκίας στην πυροσβεστική υπηρεσία που συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Η κακή διατροφή συμβάλλει στο πρόβλημα αυτό, αλλά δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί αποτελεσματικές στρατηγικές για την ενθάρρυνση της υγιεινής διατροφής στην πυροσβεστική υπηρεσία. Η μελέτη αυτή αποσκοπούσε στη διερεύνηση των διατροφικών προτιμήσεων των εθελοντών πυροσβέσεων των ΗΠΑ και στην αξιολόγηση των διατροφικών τους γνώσεων και των πρόσθετων αναγκών τους όσον αφορά διατροφική εκπαίδευση. Ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα SurveyMonkey σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Πυροσβεστών Εθελοντών (NVFC), το οποίο εκπροσωπεί τους εθελοντές πυροσβέστες των ΗΠΑ. Οι προσκλήσεις για την έρευνα αποστέλλονταν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Εθνικό Συμβούλιο Πυροσβεστών Εθελοντών στα μέλη του και τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2015. Η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας λογισμικό SPSS. Μεταξύ των 554 εθελοντών πυροσβεστών των ΗΠΑ, οι περισσότεροι ήταν παχύσαρκοι με μέσο όρο BMI 31 kg / m2 (± 6,6). Οι περισσότεροι πυροσβέστες (73%) δήλωσαν ότι δεν ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο διατροφής και σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (56%) θεώρησαν ότι δεν λαμβάνουν επαρκείς πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι ερωτώμενοι παχύσαρκοι ανέφεραν πιο περιορισμένες διατροφικές γνώσεις (p = .002) και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια ως προς το κατά πόσο υγιεινή είναι η διατροφή τους (p <.001) σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες με φυσιολογικό σωματικό βάρος. Πάνω από το 75% των ερωτηθέντων έδειξαν προθυμία να μάθουν περισσότερα για την υγιεινή διατροφή και το 75% εξέφρασε το ενδιαφέρον τους για μια δωρεάν ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης σχετικά με οδηγίες υγιεινής διατροφής. Όταν παρουσιάστηκε περιγραφικό κείμενο σχετικά με διάφορες δημοφιλείς δίαιτες, η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίστηκε ως η περισσότερο αγαπημένη σε σύγκριση με την Paleo, Atkins, Therapeutic Lifestyle Changes (TLC) και Esselstyn Engine 2 δίαιτες. Η βελτιωμένη εκπαίδευση στη διατροφή θα μπορούσε να υποστηρίξει τις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και τον καλύτερο έλεγχο βάρους μεταξύ των εθελοντών πυροσβεστών. Μεταξύ των δημοφιλών διαιτητικών επιλογών η μεσογειακή διατροφή βαθμολογήθηκε ως η πιο ελκυστική για τους εθελοντές πυροσβέστες των ΗΠΑ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε διαδικτυακές πλατφόρμες για διατροφική εκπαίδευση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Πυροσβέστες, Παχυσαρκία, Μεσογειακή διατροφή, Επαγγελματική υγεία, Διατροφική παρέμβαση, Εκπαίδευση, Καρδιαγγειακές παθήσεις
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
81
Αριθμός σελίδων:
33
MSC THESIS ELENA DELIGIANNI (1).pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο