Collaborative Learning Policy for Quality Education in Digital World: A Review of the Literature

Διπλωματική Εργασία uoadl:2898942 186 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης
Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-11-06
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Τζέον Τζέννη
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γέωργιος Πασιάς(Αναπληρωτής Διευθυντής: καθηγητής)
(Postgraduate Programme: Educational Policy and Administration of Education)
Το Τμήμα Παιδαγωγικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Διοίκησης της Εκπαίδευσης
Φιλοσοφική Σχολή,Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Γέωργιος Παπακωνσταντίνου(Διευθυντής: καθηγητής)
Postgraduate Programme: Educational Policy and Administration of Education
Το Τμήμα Παιδαγωγικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Διοίκησης της Εκπαίδευσης
Φιλοσοφική Σχολή,Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Δημήτριος Φωτεινός (Assistant Professor)
Postgraduate Programme: Educational Policy and Administration of Education
Το Τμήμα Παιδαγωγικής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικής Πολιτικής, της Διοίκησης της Εκπαίδευσης
Φιλοσοφική Σχολή,Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Collaborative Learning Policy for Quality Education in Digital World: A Review of the Literature
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Πολιτική συνεργατικής μάθησης για την ποιοτική εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο: Μια ανασκόπηση της λογοτεχνίας
Περίληψη:
Εισαγωγή
Η ψηφιακή μάθηση και οι σχετικές έννοιες έχουν λάβει ευρεία προσοχή στον εκπαιδευτικό τομέα. Παρά την παγκόσμια προσδοκία για καινοτόμο εξέλιξη στην εκπαιδευτική ισότητα και ποιοτική εκπαίδευση, ο αντίκτυπος της τεχνολογίας στην αλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών δεν διευκολύνεται σε βάθος όπως αναμένεται.
Είναι καιρός να αναζητήσει η εκπαιδευτική πολιτική την επιχειρηματικότητα, προβλέποντας τουλάχιστον μια δεκαετία και μετά, καθώς όσο περισσότεροι αυτοματισμοί επιταχύνουν τη ζωή μας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να καλλιεργηθεί η συνεργασία επίλυσης προβλημάτων και δημιουργίας αξίας στον τομέα της εκπαίδευσης.

ΣΚΟΠΟΣ
Καθώς το δίλημμα των «φυλακισμένων» που προέρχεται από τη διάσημη Θεωρία Παιχνιδιών δείχνει πολλές πραγματικές καταστάσεις που συνεπάγονται συνεργατική συμπεριφορά, η έλλειψη συνεργασίας που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη προκαλεί εντελώς ορθολογικά άτομα να μην συνεργάζονται ακόμη και αν φαίνεται ότι δεν είναι το συμφέρον τους να κάνουν Έτσι: Ένα τετελεσμένο γεγονός της θεωρίας είναι ότι τα λογικά άτομα τείνουν να ενεργούν ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο παρά να μεγιστοποιήσουν τα συμφέροντα για να αποφύγουν τον πιθανό κίνδυνο καθώς η συνεργασία είναι αλληλεξαρτώμενη και διευρύνει τον κίνδυνο αβεβαιότητας στον έλεγχο με τη συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων. Στο έργο συνεργασίας, το 2 + 2 δεν είναι πάντα μηχανικά 4, μπορεί να κυμαίνεται αναλογικά από την αρνητική τιμή σε έναν τεράστιο αριθμό και η κρίσιμη μεταβλητή είναι το αλληλεξαρτώμενο άτομο που εργάζεται στη συνεργασία.

ΜΕΘΟΔΟΙ
Ο προβληματισμός σχετικά με τη βασική αξία και τα χαρακτηριστικά των χιλιετιών γενεών είναι ένα σημείο εκκίνησης αυτής της μελέτης καθώς στέκονται αντισυμβατική επαναστατική εποχή με περιορισμένη μετάδοση του παραδοσιακού πολιτισμού και αξιών. Τα σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ δείχνουν την πτωτική τάση των δεξιοτήτων βαθιάς συνεργασίας χιλιετιών και αυτό το έγγραφο αναλύει το φαινόμενο ως λογική αντίδραση για να αποφευχθεί ο κίνδυνος συνεργασίας από την άποψη της Θεωρίας Παιχνιδιών, έτσι θα μπορούσε να μας βοηθήσει να προσδιορίσουμε τη συνεργατική μάθηση και να μάθουμε πώς η εκπαιδευτική πολιτική και το πρόγραμμα το δημιουργούν αποτελεσματικά μέσω διαφόρων ερευνητικών συνθέσεων περιπτωσιολογικών μελετών από την Επαγγελματική Εκπαιδευτική Κοινότητα, την Παγκόσμια Δέσμευση και την Κοινωνική και Συναισθηματική Μάθηση, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας προμηθειών, ενός από τους περισσότερους επαγγελματίες ευαίσθητους στην αγορά. Η μελέτη υιοθετεί τόσο την ποσοτική όσο και την ποιοτική προσέγγιση της μαθησιακής πολιτικής και των τάσεων, συμπεριλαμβανομένων της Ασίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, μια έρευνα σε παγκόσμιο οργανισμό όπως ο ΟΟΣΑ και η UNICEF και επαγγελματικές ομάδες που παρέχουν πληροφορίες από εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η ένταση της εκπαιδευτικής πολιτικής δεν είναι η παρούσα περιορισμένη αλλά εγκλωβισμένη για το εξελισσόμενο μέλλον καθώς τα οφέλη και οι ανησυχίες της εξελισσόμενης τεχνολογίας στο μέλλον για χιλιετίες είναι αναμφισβήτητα προφανείς. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η σωματική, πνευματική και συναισθηματική ευεξία του παιδιού μας είναι ένα από τα κύρια μέλη του εκπαιδευτικού και χωρίς την αίσθηση της ατομικής ευημερίας, η ανάλυση των αναγκών των μαθητών για ποιοτική εκπαίδευση είναι μια παρασύρετη υπόσχεση για το μέλλον. Η βασική αξία για τις χιλιετίες γενιές είναι η ευημερία στον ψηφιακό κόσμο, όπου η αυτοματοποίηση αναδιαμορφώνει τον κόσμο, προκαλώντας διακοπή της σταδιοδρομίας και οδηγώντας πολλούς ανθρώπους σε υπερ-ανταγωνιστικές αγορές. Οι διαγωνισμοί μέσω των ιστοριών μας έχουν προωθηθεί μια βαθύτερη συνεργασία για να ξεπεραστεί η πρόκληση που σημαίνει ότι η αναζήτηση για πιο συνεργατικά άτομα αναπτύσσεται σε υπερ-ανταγωνιστικές αγορές του σήμερα και του μέλλοντος.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Η έλλειψη σαφούς κατεύθυνσης και ορισμού σχετικά με τη μελλοντική αναζήτηση για την ευημερία των χιλιετηρίδων περιπλέκει την εφαρμογή της. Ως εκ τούτου, τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη προγράμματος κοινωνικής και συναισθηματικής μάθησης αποτελεί προτεραιότητα, καθώς η ποιοτική εκπαίδευση εξαρτάται από την ανάπτυξη ενός συνεργατικού ατόμου και η διευκόλυνση της συλλογικής διδασκαλίας με βάση την έρευνα είναι επείγουσα ανάγκη σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα για τις χιλιετίες μας. Η τεχνογνωσία συνεργασίας για τους μαθητές σημαίνει ότι ο αριθμός των διαφορών δεν έχει σημασία, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο επίλυσης των διαφορών. Σημαίνει ότι οι μαθητές μας θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο πώς θα είναι και πώς να διαχειρίζονται τον κίνδυνο συνεργασίας μέσω τεκμηριωμένου προγράμματος ποιοτικής εκπαίδευσης και στο τέλος, η μάθηση θα μεταμορφώσει τη ζωή του μαθητή εκτελώντας τους ρόλους και την ευθύνη τους βάσει της συνεργασίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
ψηφιακή μάθηση, εκπαιδευτική πολιτική, Ψηφιακή ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, συνεργατική μάθηση, συναισθηματική νοημοσύνη, κοινωνική και συναισθηματική μάθηση, θεωρία παιχνιδιών, παγκόσμια δέσμευση, επαγγελματική κοινότητα μάθησης
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
6
Αριθμός σελίδων:
86
Collaborative learning policy for Quality education in Digital world_Jeon.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο