Σχεδίαση και υλοποίηση ιστοτόπου Σχολικής Νοσηλευτικής

Διπλωματική Εργασία uoadl:2907716 248 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Πληροφορική Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-05-16
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Ζάραγκα Τριάδα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αθηνά Καλοκαιρινού, Καθηγήτρια, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ, Επιβλέπουσα
Ιωάννης Μαντάς, Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Εμμανουήλ Ζούλιας, Ε.ΔΙ.Π., Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Σχεδίαση και υλοποίηση ιστοτόπου Σχολικής Νοσηλευτικής
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Σχεδίαση και υλοποίηση ιστοτόπου Σχολικής Νοσηλευτικής
Περίληψη:
Η Πληροφορική είναι μια επιστήμη η οποία βρίσκει εφαρμογή σε πολλές διαφορετικές επιστήμες και η οποία συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξή τους. Αντίστοιχα, στη Νοσηλευτική επιστήμη και στη Σχολική Νοσηλευτική, η εφαρμογή της επιστήμης της Πληροφορικής συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού και της σχολικής κοινότητας, μέσω παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων τεχνολογίας όπως η αντλία ινσουλίνης ή τη χρησιμοποίηση εξειδικευμένων πληροφοριακών συστημάτων, τεχνολογιών διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία με αποτελεσματικό τρόπο πλαισιώνουν το καθηκοντολόγιο του Σχολικού Νοσηλευτή.
Σκοπός της εργασίας είναι η προβολή και καθιέρωση της Σχολικής Νοσηλευτικής στο ευρύτερο κοινό στον ελλαδικό χώρο, δια μέσου εργαλείων της επιστήμης της Πληροφορικής αλλά και παρουσίασης του ενυπάρχοντος θεωρητικού πλαισίου. Το τελευταίο επιτυγχάνεται μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης επιστημονικών κειμένων και πραγματειών ύστερα από προσπέλαση βιβλιογραφικών βάσεων δεδομένων όπως PubMed και Google Scholar, αναζήτηση πληροφοριών σε επίσημες ιστοσελίδες οργανισμών Σχολικής Νοσηλευτικής όπως η ιστοσελίδα του Εθνικού Συνδέσμου Σχολικών Νοσηλευτών στην Αμερική και έρευνα σχετικά με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επιπλέον, η εργασία παρουσιάζει μια πρόταση ιστοτόπου Σχολικής Νοσηλευτικής, του οποίου σχεδιαστής είναι η συγγραφέας της παρούσης εργασίας η οποία επαγγέλλεται σχολική νοσηλεύτρια, και τα περιεχόμενα του οποίου περιλαμβάνουν το θεωρητικό κομμάτι της Σχολικής Νοσηλευτικής και του σχετικού καθηκοντολόγιου, τρέχοντα ζητήματα και θέματα επικαιρότητας, δυνατότητα ανοιχτής συζήτησης με άλλους επαγγελματίες υγείας και δη σχολικούς νοσηλευτές, και χρήσιμους συνδέσμους.
Η υλοποίηση ενός ιστοτόπου Σχολικής Νοσηλευτικής αναμένεται να παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στην υποστήριξη και αναβάθμιση του θεσμού του Σχολικού Νοσηλευτή.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Σχολική νοσηλευτική, Σχολική νοσηλευτική και τεχνολογία, Σχολική νοσηλευτική και πληροφορική, Σχολική νοσηλευτική και πληροφοριακά συστήματα, Σχολική νοσηλευτική και πληροφορική & τεχνολογία επικοινωνιών, Σχολική νοσηλευτική & έξυπνες συσκευές, Εφαρμογές σχολικής νοσηλευτικής, Διαβήτης τύπου 1 και τεχνολογία
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
75
Αριθμός σελίδων:
96
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ - ΖΑΡΑΓΚΑ ΤΡΙΑΔΑ.pdf
4 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

 


wordpress.rar
84 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.