Πρωτόκολλα ελέγχου συσκευασίας και φύλαξης φαρμακευτικών προϊόντων

Διπλωματική Εργασία uoadl:2965955 94 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ανάπτυξη Νέων Φαρμάκων: Έρευνα, Κυκλοφορία και Πρόσβαση
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-11-18
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
Μπέλλος Γεώργιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Γεώργιος Στεργίου, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Ιωάννης Γκιόζος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Πρωτόκολλα ελέγχου συσκευασίας και φύλαξης φαρμακευτικών προϊόντων
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Πρωτόκολλα ελέγχου συσκευασίας και φύλαξης φαρμακευτικών προϊόντων
Περίληψη:
Η συσκευασία στα φαρμακευτικά προϊόντα είναι πολύ σημαντική γιατί αποσκοπεί κυρίως στην αναγνώριση ενός προϊόντος. Τα υλικά συσκευασίας είναι οι συνδυασμοί του συστήματος κλεισίματος δοχείου. Γενικά, το προϊόν περιβάλλεται από ένα σύστημα συσκευασίας για να παρέχει προστασία και σταθερότητα καθ 'όλη τη διάρκεια αποθήκευσης του προϊόντος. Το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο και το καουτσούκ είναι τα κοινά υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων.
Το κλείσιμο μιας συσκευασίας είναι ένα κρίσιμο σημείο ενός συστήματος συσκευασίας και αποτελείται από υλικά όπως πλαστικό, σίδηρο και καουτσούκ. Κάθε υλικό συσκευασίας έχει το δικό του υλικό κατασκευής και πρέπει να είναι συμβατό με το περιεχόμενο.
Εάν το υλικό κατασκευής και το σκεύασμα δεν είναι συμβατά μεταξύ τους, τότε δεν συνιστάται τέτοιος συνδυασμός προϊόντος και υλικού συσκευασίας. Η ακεραιότητα του προϊόντος καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του πρέπει να διατηρείται χωρίς συμβιβασμούς. Τα συστατικά συσκευασίας πρέπει να προσδιορίζονται για τη σύνθεση που μπορεί να προστατεύσει το περιεχόμενο από διαφορετικούς παράγοντες όπως το φως, τη θερμότητα, την υγρασία κ.λπ. Είναι υποχρεωτικό να συμμορφώνονται τα υλικά συσκευασίας στις αντίστοιχες κανονιστικές συστάσεις και οδηγίες.
Όλα τα σκευάσματα έχουν σχεδιαστεί για χρήση μετά την αφαίρεση του σκευάσματος από το υλικό συσκευασίας ή το σχίσιμο του υλικού συσκευασίας από τη σύνθεση ανάλογα με τη φύση και το σχεδιασμό του σκευάσματος. Με κάθε τρόπο, μετά από πλήρη χρήση του φαρμακευτικού σκευάσματος, το υλικό συσκευασίας που απομένει θεωρείται απόβλητο και πρέπει να καταστραφεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Ο έλεγχος ποιότητας των υλικών συσκευασίας είναι σχεδόν απαραίτητος για κάθε φαρμακευτική βιομηχανία. Το υλικό μιας συσκευασίας επηρεάζει την ποιότητα, τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα του φαρμακευτικού προϊόντος.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Συσκευασία, Πρωτόκολλα, Έλεγχος, Αποθήκευση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
69
Αριθμός σελίδων:
104
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΠΕΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.pdf
957 KB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.