Συγκριτική αξιολόγηση αλγορίθμων για συστήματα προτάσεων σε χώρους εστίασης

Διπλωματική Εργασία uoadl:3242484 57 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-11-02
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Αναγνωστοπούλου Γεωργία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Λαζάρου Βασίλειος, Λέκτορας, Εξωτερικός Συνεργάτης Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Συγκριτική αξιολόγηση αλγορίθμων για συστήματα προτάσεων σε χώρους εστίασης
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Συγκριτική αξιολόγηση αλγορίθμων για συστήματα προτάσεων σε χώρους εστίασης
Περίληψη:
Στην παρούσα εργασία αρχικά γίνεται μία θεωρητική αναφορά στα συστήματα προτάσεων, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε μεθόδου δημιουργίας ειδικότερα στον κλάδο των εστιατορίων αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο που αφορά και στους υπόλοιπους τομείς. Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην κατανόηση αυτών των πολύπλευρων και ιδιαίτερα χρήσιμων συστημάτων περιγράφοντας τις κυριότερες μεθόδους που συμπεριλαμβάνουν κατά κύριο λόγο το συνεργατικό φιλτράρισμα, το φιλτράρισμα βάσει περιεχομένου και του υβριδικού μοντέλου. Στην συνέχεια, παραθέτονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της ανάλυσης για τα υπό μελέτη σύνολα δεδομένων τα οποία αφορούν στην βαθμολογία εξυπηρέτησης, φαγητού και γενικής φύσεως, εξηγώντας την σημασία των διαθέσιμων μεταβλητών στην διαμόρφωση της κριτικής για ένα εστιατόριο.
Έπειτα γίνεται εστίαση σε έννοιες που αφορούν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες τεχνικών μηχανικής μάθησης, τις συνενωτικές, υβριδικές και συνενωτικές – υβριδικές μεθόδους παρουσιάζοντας μία ανάλυση - συγκριτική αξιολόγηση κάποιων εκ των αλγορίθμων που τις αποτελούν στα υπό μελέτη σύνολα δεδομένων. Μέσω αυτής της αξιολόγησης, στόχος είναι να εξετασθεί ποια μέθοδος αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την μεγαλύτερη ακρίβεια και οδηγεί στην βέλτιστη κατηγοριοποίηση της βαθμολογίας κάθε πελάτη για κάθε εστιατόριο. Οι αλγόριθμοι που τελικά υπερέχουν εξάγοντας τα καλύτερα αποτελέσματα είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία μίας μηχανής προτάσεων για εστιατόρια.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
Συστήματα προτάσεων, εστίαση, αξιολόγηση αλγορίθμων, τεχνικές μηχανικής μάθησης, συνενωτικά μοντέλα, υβριδικές μέθοδοι
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
18
Αριθμός σελίδων:
100
Διπλωματική Εργασία - Αναγνωστοπούλου Γεωργία.pdf (3 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

 


Αρχείο Αποτελεσμάτων και δεδομένων - Αναγνωστοπούλου Γεωργία.rar
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.