Πως τα οικονομικά της υγείας θα βελτιώσουν τις κλινικές μελέτες για να μεγιστοποιήσουν την υγεία

Διπλωματική Εργασία uoadl:3364543 63 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Υπηρεσιών
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-11-13
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
Τσαλκάνη Μαρία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Κοτσόπουλος Νικόλαος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Πως τα οικονομικά της υγείας θα βελτιώσουν τις κλινικές μελέτες για να μεγιστοποιήσουν την υγεία
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Πως τα οικονομικά της υγείας θα βελτιώσουν τις κλινικές μελέτες για να μεγιστοποιήσουν την υγεία
Περίληψη:
Στη σημερινή εποχή, γίνεται πιο σημαντικό να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά οι πόροι καθώς αυξάνεται το παγκόσμιο βάρος των ασθενειών και συνάμα οι τιμές της υγειονομικής περίθαλψης. Τα βέλτιστα αποτελέσματα για την υγεία είναι ο τελικός στόχος για όλους όσους εμπλέκονται στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών γιατρών, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των ασθενών. Η εφαρμογή των οικονομικών της υγείας σε κλινικές δοκιμές είναι ένας τρόπος για να βελτιωθεί η παροχή φροντίδας και να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα υγείας για το σύνολο των εμπλεκόμενων.
Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει τον τρόπου που συμβάλλουν τα οικονομικά της υγείας στις κλινικές δοκιμές. Κατά συνέπεια τα ερευνητικά ερωτήματα που προκύπτουν και θα επιχειρηθεί να δοθούν απαντήσεις στο πως συνδυάζονται τα οικονομικά της υγείας με τις κλινικές δοκιμές, και με ποιο τρόπο τα οικονομικά της υγείας συνεισφέρουν στο να βελτιωθούν οι κλινικές δοκιμές ώστε να μεγιστοποιείται το αγαθό της υγείας.
Ο παραπάνω σκοπός θα επιτευχθεί μέσω της επιτέλεσης στοχευμένης βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Η ανασκόπηση ξεκινά με έναν σαφή ορισμό των βασικών εννοιών και προχωρά με μια επισκόπηση του ρόλου, της τρέχουσας εφαρμογής και των προκλήσεων της οικονομίας της υγείας στις κλινικές δοκιμές. Περιλαμβάνει μια σύνθεση πολλών σημαντικών κλινικών μελετών που έχουν χρησιμοποιήσει τα οικονομικά της υγείας, όπως η Δοκιμή Ελέγχου και Επιπλοκών του Διαβήτη (DCCT), η Δοκιμή ΙΣΧΑΙΜΙΑΣ και η Δοκιμή CAPRIE. Περαιτέρω, η ανασκόπηση παρουσιάζει περιπτωσιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη της ενσωμάτωσης των οικονομικών της υγείας σε κλινικές δοκιμές, οδηγώντας σε μεγιστοποιημένα αποτελέσματα υγείας, αυξημένη αποτελεσματικότητα και καλύτερη εξέταση της οπτικής γωνίας του ασθενούς. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, η ανασκόπηση υπογραμμίζει επίσης τους περιορισμούς της τρέχουσας έρευνας, παρέχοντας ευκαιρίες για μελλοντική έρευνα για την ενίσχυση της ενσωμάτωσης των οικονομικών της υγείας στις κλινικές δοκιμές.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Οικονομικά της Υγείας, Κλινικές Δοκιμές, Μεγιστοποίηση των Αποτελεσμάτων Υγείας, Κόστους-Αποτελεσματικότητας, Προοπτική του Ασθενούς, Ποιότητα Ζωής, Οικονομική Αξιολόγηση Υγείας, Λήψη Αποφάσεων στην Υγεία.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
25
Αριθμός σελίδων:
36
ΔΕ ΠΜΣ ΔΟΜ_Tsalkani Maria.pdf (961 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο