Mediterranean diet may reduce Alzheimer's risk

Επιστημονική δημοσίευση - Άρθρο Περιοδικού uoadl:3124799 11 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Ερευνητικό υλικό ΕΚΠΑ
Τίτλος:
Mediterranean diet may reduce Alzheimer's risk
Γλώσσες Τεκμηρίου:
Αγγλικά
Περίληψη:
Δεν υπάρχει περίληψη
Έτος δημοσίευσης:
2015
Συγγραφείς:
Psaltopoulou, T.
Sergentanis, T.N.
Περιοδικό:
EVIDENCE BASED MEDICINE
Εκδότης:
BMJ Publishing Group
Τόμος:
20
Αριθμός / τεύχος:
6
Σελίδες:
202
Λέξεις-κλειδιά:
apolipoprotein E4; cholesterol; cholinergic receptor blocking agent; extra virgin olive oil; high density lipoprotein cholesterol; hydroxymethylglutaryl coenzyme A reductase inhibitor, Alzheimer disease; Animal Semantic Fluency; attention; body mass; caloric intake; cardiovascular risk; cholesterol blood level; cognition; cognitive defect; diabetes mellitus; Digit Span subtest from the Wechsler Adult Intelligence Scale; executive function; follow up; human; hyperlipidemia; hypertension; Mediterranean diet; meta analysis (topic); Mini Mental State Examination; neuropsychological test; Note; nut; parallel design; physical activity; randomized controlled trial (topic); Rey auditory verbal learning test; risk reduction; smoking; Verbal Paired Associates from the Wechsler Memory Scale; Wechsler adult intelligence scale; Wechsler memory scale; Cognition Disorders; diet therapy; female; male, Cognition Disorders; Diet, Mediterranean; Female; Humans; Male
Επίσημο URL (Εκδότης):
DOI:
10.1136/ebmed-2015-110237
Το ψηφιακό υλικό του τεκμηρίου δεν είναι διαθέσιμο.