Μονάδα:
Κατεύθυνση Βιομηχανική ΧημείαΒιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-02-26
Συγγραφέας:
Ρήγου Ευθυμία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μ.Λιούνη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Πρωτότυπος Τίτλος:
Συσχέτιση φυσικοχημικών παραμέτρων ιξώδους και πυκνότητας με τα συστατικά της μπύρας
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Correlation between viscosity and density physicochemical parameters, and the components of beer.
Περίληψη:
Η παρούσα ερευνητική εργασία έχει ως στόχο την ποσοτική συσχέτιση των
βασικών συστατικών της μπύρας όπως ο αλκοολικός βαθμός, η ολική οξύτητα, τα
ανάγοντα σάκχαρα και η γλυκερίνη με το ιξώδες και την πυκνότητα. Έγινε
προσπάθεια να βρεθεί μια μαθηματική σχέση μεταξύ του ιξώδους και της πυκνότητας
διαφόρων δειγμάτων μπύρας και των συγκεντρώσεων των βασικών συστατικών της .
Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της παλινδρόμησης, που μας βοηθά να
κατανοήσουμε τη μεταβολή των εξαρτώμενων μεταβλητών (ιξώδες και
πυκνότητα), όταν μεταβάλλεται μία από τις ανεξάρτητες μεταβλητές
(αλκοόλη, οξύτητα, σάκχαρα και γλυκερίνη), ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν
σταθερές.
Λέξεις-κλειδιά:
Συστατικά, Ιξώδες, Πυκνότητα, Γλυκερίνη, Ανάγοντα σάκχαρα
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
41
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.
document.pdf
4 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.