Διοικητικές παθογένειες και κοινωνικές αντιστάσεις στην ελληνική πολιτική περιβάλλοντος. Το παράδειγμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Διπλωματική Εργασία uoadl:1502497 250 Αναγνώσεις

Μονάδα:
ΠΜΣ Κράτος και Δημόσια Πολιτική
Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης - Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών - Κοινωνιολογίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2012-12-05
Έτος εκπόνησης:
2012
Συγγραφέας:
Παπαδοπούλου Άννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γεωργία Γιαννακούρου. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. ΕΚΠΑ
Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας. Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. ΕΚΠΑ
Χαράλαμπος Κουταλάκης. Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Διοικητικές παθογένειες και κοινωνικές αντιστάσεις στην ελληνική πολιτική περιβάλλοντος. Το παράδειγμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Περίληψη:
Η περιβαλλοντική πολιτική αποτελεί μια οριζόντια ρυθμιστική πολιτική, η οποία εμφανίζει υψηλό βαθμό ολοκλήρωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημαντικό της μέρος αποτελεί η διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο σοβαρά και σύνθετα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αττικής, όπου παρατηρούνται έντονα φαινόμενα κοινωνικών αντιστάσεων απέναντι στις πολιτικές για τα απορρίμματα. Η Δημόσια Διοίκηση διοίκηση αποτελεί καθοριστικό μηχανισμό παραγωγής και υλοποίησης και των περιβαλλοντικών πολιτικών και κατά τις διαδικασίες αυτές φαίνονται οι αδυναμίες της αλλά παρουσιάζονται και οι μεταβολές της. Λόγω των αδυναμιών αυτών αλλά και άλλων παραγόντων, η άσκηση των κυβερνητικών λειτουργιών για την επίλυση των περιβαλλοντικών και όχι μόνο προβλημάτων καθίσταται όλο και πιο σύνθετη και για το λόγο αυτό χρειάζεται η προσφυγή σε μη ιεραρχικά μέσα συντονισμού της διοικητικής δράσης, δηλαδή σε μεθόδους περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Δημόσια Διοίκηση, περιβαλλοντική πολιτική, περιβαλλοντική διακυβέρνηση, διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές αντιδράσεις.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
52
Αριθμός σελίδων:
153
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

604 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΝΑ Α..pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.