H διαχείριση και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των οτα, ως στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης. μελέτη περίπτωσης: δήμος χαϊδαρίου, περιφέρεια αττικής.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2673179 485 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδίοικηση
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-03-01
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Παππάς Αθανάσιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Στυλιανός Λόζιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ,
Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
Εμμανουήλ Σκούρτσος, Ε.Δ.Ι.Π. Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
H διαχείριση και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των οτα, ως στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης. μελέτη περίπτωσης: δήμος χαϊδαρίου, περιφέρεια αττικής.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η διαχείριση και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των οτα, ως στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης. μελέτη περίπτωσης: δήμος χαϊδαρίου, περιφέρεια αττικής.
Περίληψη:
η παρούσα Διπλωματική εργασία διέρχεται το θέμα της διαχείρισης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ως στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης και εξέλιξης των τοπικών κοινωνιών. περαιτέρω εξετάζεται η σημασία και ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού στην λειτουργία και διεκπεραίωση των επιμέρους αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων των οτα, όπως αυτές περιγράφονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. επίσης, διερευνάται η επίδραση της εν γένει λειτουργίας του ανθρώπινου δυναμικού ενός οτα στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τα μέλη των Τοπικών κοινωνιών και στην επιτυχή αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων και αντιξοοτήτων, αλλά και στην πρόοδο και την εξέλιξη των υποθέσεων ενός αυτοδιοικητικού φορέα.
στο πρώτο κεφάλαιο του δευτέρου μέρους αναπτύσσεται το θεωρητικό και θεσμικό υπόβαθρο της διαχείρισης και αξιοποίησης ανθρώπινων πόρων και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο για τους ελληνικούς οτα, βάσει των στρατηγικών στόχων και του οράματος που οφείλουν να τηρούν από την τρέχουσα νομοθεσία. περαιτέρω, εξετάζεται η σχέση μεταξύ της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των οτα, με την διαχείριση ανθρώπινων πόρων. στην τελευταία ενότητα του ίδιου κεφαλαίου παρουσιάζεται συνοπτικά ο τομέας της ανάπτυξης σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον οργανισμό ηνωμένων εθνών, ενώ αποτυπώνεται συνοπτικά η έννοια της τοπικής ανάπτυξης.
στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζεται η μελέτη περίπτωσης: αρχικά αποτυπώνονται τα γενικότερα χαρακτηριστικά του δήμου Χαϊδαρίου, ενώ ακολουθεί ο πλέον πρόσφατος οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας και αρμοδιότητες των σχετιζόμενων διευθύνσεων, κλείνοντας με την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης του ανθρώπινου δυναμικού και την σχετική ανάλυση swot του εσωτερικού περιβάλλοντος του δήμου.
στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφεται η μεθοδολογία της σχετικής έρευνας πεδίου προς το υπηρεσιακό προσωπικό του οτα και τους δημότες της πόλης, με απώτερους στόχους την αναζήτηση, συλλογή, συγκέντρωση, καταγραφή και αξιοποίηση πρωτογενών δεδομένων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να εξετάσουμε επαρκώς την σχέση ανθρώπινου δυναμικού και ανάπτυξης, το οποίο ολοκληρώνεται με την παράθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας. το δεύτερο μέρος ολοκληρώνεται με την ανάλυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, τα γενικότερα συμπεράσματα και τις προτάσεις μας με έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που θεωρούμε ότι μπορούν να ισχυροποιήσουν την αναπτυξιακή διάσταση της πόλης του χαϊδαρίου.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λοιπές θεματικές κατηγορίες:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
διαχείριση και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, τοπική ανάπτυξη, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δήμος χαϊδαρίου, ανάλυση swot
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
78
Αριθμός σελίδων:
82
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΜ 16177.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.