Διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης τμήματος ανθρώπινου δυναμικού νοσοκομείου αμφίδρομης επικοινωνίας

Διπλωματική Εργασία uoadl:2712134 394 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Διαπανεπιστημιακό - Διατμηματικό ΠΜΣ Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας-Πληροφορική Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-03-21
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Κουκολόγου Αθανασία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ιωάννης Μαντάς, Καθηγητής, Νοσηλευτική, ΕΚΠΑ
Διομήδους Μαριάννα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νοσηλευτική, ΕΚΠΑ
Παυλοπούλου Ιωάννα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Νοσηλευτική, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης τμήματος ανθρώπινου δυναμικού νοσοκομείου αμφίδρομης επικοινωνίας
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Διαδικτυακή εφαρμογή διαχείρισης τμήματος ανθρώπινου δυναμικού νοσοκομείου αμφίδρομης επικοινωνίας
Περίληψη:
Τον 21ο αιώνα που η πληροφορική έχει κυριαρχήσει στις ζωές των ανθρώπων, με αυτή την εργασία γίνεται προσπάθεια μελέτης της δυναμικής φύσης των Πληροφοριακών Συστημάτων στα νοσοκομεία και ειδικότερα στο χώρο των ανθρωπίνων πόρων αλλά και των παραμέτρων εκείνων που οδηγούν με ασφάλεια στην επιτυχή υιοθέτηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στα νοσοκομεία. Ακολουθώντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας δημιουργούν μια πληροφοριακή υποδομή, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των χρηστών.
Μελετώντας ιστορικά και εξελικτικά την Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και τα Πληροφοριακά Συστήματα που διεθνώς χρησιμοποιούνται ώστε να επιτευχθεί ο επανασχεδιασμός διεκπεραίωσης εργασιών, στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται η σχεδίαση και η κατασκευή εφαρμογής «Γραφείο Προσωπικού Μονάδας Υγείας».
Εστιάζει στο πρόβλημα συγκέντρωσης όλων των στοιχείων κάθε εργαζομένου σε Νοσοκομειακή Μονάδα ηλεκτρονικά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας βασικών προσωπικών, αλλά και επαγγελματικών στοιχείων. Προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης/εισαγωγής/διαγραφής, προφίλ εργαζομένου, προεπισκόπηση και αναζήτηση εβδομαδιαίου προγράμματος βαρδιών εργασίας, εισαγωγή και υποβολή αίτησης για οποιοδήποτε θέμα προς τη Διεύθυνση του Γραφείου Προσωπικού της Νοσοκομειακής Μονάδας Υγείας. Όλες αυτές οι ενέργειες πραγματοποιούνται ανάλογα με την πρόσβαση που επιτρέπεται να έχει ο κάθε εργαζόμενος στην εφαρμογή για λόγους ασφαλείας και εμπιστευτικότητας. Η λειτουργία της εφαρμογής είναι διττή. Απευθύνεται στους εργαζομένους του τμήματος του Μητρώου ενός νοσοκομείου (Χρήστες) και σε όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του νοσοκομείου (χρήστες). Και αυτό καθιστά την εφαρμογή πρότυπη και καινοτόμα. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό της εφαρμογής προκειμένου να είναι εύκολη στη χρήση της από τους «Χρήστες» και τους «Χειριστές», κυρίως ασφαλής και αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ο εργαζόμενος του νοσοκομείου έχει περιορισμένη πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες της εφαρμογής σε σχέση με τον εργαζόμενο του τμήματος του μητρώου για λόγους ασφάλειας και εμπιστευτικότητας. Η εφαρμογή ευελπιστεί να συμβάλλει στη μείωση σπατάλης χρόνου και δημόσιων πόρων (ανθρώπινων/διανοητικών και υλικών) αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου των Διευθύνσεων Διοίκησης.
Ο σκοπός κατασκευής της εφαρμογής άμεσα, αναφέρεται στην υποστήριξη των θεσμικών και οργανωτικών παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για την ενσωμάτωση των Πληροφοριακών Συστημάτων στον τομέα Υγείας. Έμμεσα, στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, στην αναδιοργάνωση των εσωτερικών διεργασιών από την υλοποίηση της εφαρμογής των Πληροφοριακών Συστημάτων και εντέλει, να συμβάλλει στη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και παρουσίαση σύγχρονων οργανωτικών δομών.
Τελικώς, με την παρούσα εργασία προτείνεται ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων με δυνατότητα εφαρμογής στην ελληνική επικράτεια.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Διαδικτυακή εφαρμογή, Ιστοσελίδα, Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, Αμφίδρομη επικοινωνία, Τμήμα ανθρώπινου δυναμικού νοσοκομείου, Μητρώο
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
61
Αριθμός σελίδων:
135
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Koukologlou Athanasia Master.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.