Καινoτομία επιχειρηματικότητα και σύγχρονες μέθοδοι χρηματοδότησης των επιχειρήσεων - Η περίπτωση της Netflix Inc.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2837009 322 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στρατηγικού Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2018-12-05
Έτος εκπόνησης:
2018
Συγγραφέας:
Ζωντήρας Γεώργιος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Συριόπουλος Θεόδωρος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Καινoτομία επιχειρηματικότητα και σύγχρονες μέθοδοι χρηματοδότησης των επιχειρήσεων - Η περίπτωση της Netflix Inc.
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Καινoτομία επιχειρηματικότητα και σύγχρονες μέθοδοι χρηματοδότησης των επιχειρήσεων
Περίληψη:
Η παρούσα μελέτη, επιδιώκει αρχικά να πραγματοποιήσει μια θεωρητική προσέγγιση των διάφορων εννοιών της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, δίνοντας μας τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουμε επαρκώς τους συγκεκριμένους όρους, όπως και τα διάφορα είδη τους. Παράλληλα, αναφέρονται διάφορες μέθοδοι χρηματοδότησης, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από μια επιχείρηση στον σύγχρονο κόσμο για την ανάπτυξη της. Ουσιαστικά, η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την παρουσίαση σύγχρονων και εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης με μοναδικό σκοπό να ορισθούν οι εναλλακτικές τους μορφές αλλά και να αναπτυχθούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών.
Στο πρακτικό κομμάτι γίνεται η χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας Netflix όπου εφαρμόζεται μία από τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης και συγκεκριμένα η χρηματοδότηση μέσω κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital), καθώς και ο καθορισμός του πελατειακού της κοινού στην Ελλάδα.
Η μελέτη χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος (κεφάλαια 1,2,3,4,5,6,7,8,9), το οποίο είναι θεωρητικό, επιδιώκουμε την λεπτομερή παρουσίαση του θέματος. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφουμε τις έννοιες και τα είδη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και μεθόδους χρηματοδότησης που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο.
Στο δεύτερο μέρος, που αποτελεί το πρακτικό κομμάτι της μελέτης, πραγματοποιείται η χρηματοοικονομική ανάλυση της εταιρείας Netflix με την βοήθεια αριθμοδεικτών, παρουσιάζοντας την ιστορία της, τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε στο ξεκίνημα της και κυρίως το είδος των πελατών της στην Ελλάδα. Ο καθορισμός του πελατειακού κοινού στο οποίο απευθύνεται, πραγματοποιήθηκε μέσω έρευνας με την χρήση ερωτηματολογίων. Αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα, για μια εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του ψηφιακού εμπορίου ή και πιο συγκεκριμένα στο χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας, κατανοώντας τα χαρακτηριστικά, τις δυσκολίες και το είδος των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται, όπως επίσης και το χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ώστε να αναπτυχθεί.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Μέθοδοι Χρηματοδότησης, Netflix
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
83
Αριθμός σελίδων:
110
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Διπλωματική Εργασία Καινoτομία Επιχειρηματικότητα και Σύγχρονες Μέθοδοι Χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων. Ζωντήρας Γεώργιος, ΑΜ 162024.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.