Immigration in Greece following the closure of the Balkan route in March 2018. A critical review of the response in Health and Protection needs of refugees and migrants.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2867168 221 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας
Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2019-03-29
Έτος εκπόνησης:
2019
Συγγραφέας:
Λιανδρή Μαρία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Κοντός Μιχαήλ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πικουλής Εμμανουήλ, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Γεωργόπουλος Σωτήριος, Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Immigration in Greece following the closure of the Balkan route in March 2018. A critical review of the response in Health and Protection needs of refugees and migrants.
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η Μετανάστευση στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού το Μάρτιο του 2018. Κριτική ανασκόπηση της απόκρισης στις ανάγκες Υγείας και Προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών.
Περίληψη:
Η παρούσα μελέτη διερευνά και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της ανθρωπιστικής δράσης στην Ελλάδα, κατά την περίοδο μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού και τη Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας το Μάρτιο του 2016 έως και το 2017 - περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα αναγκάστηκε να επαναπροσδιορίσει την μεταναστευτική της πολιτική - ενώ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους τομείς της υγείας και της προστασίας. Αποκαλύπτει δε ότι, παρά το σχετικά μικρό αριθμό των ωφελούμενων, υπήρξαν σημαντικά κενά ως προς τη συνάφεια και τις δυνατότητες της απόκρισης, και πως οι ίδιοι οι μετανάστες βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε επισφαλείς για την υγεία και τη ζωή τους συνθήκες και αντιμέτωποι με παραβιάσεις των ανθρωπίνων και νομικών τους δικαιωμάτων. Η ανεπάρκεια στην απόκρισης, πέρα από τις σύμφυτες αδυναμίες του Ελληνικού συστήματος, ανακλά την επιρροή του Διεθνισμού και της κοινής Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διακυβέρνησης στον εθνικό σχεδιασμό και στην εθνική μεταναστευτική πολιτική.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Μετανάστευση, Ελλάδα, Υγεία, Προστασία, Ανθρωπιστική δράση, Μεταναστευτική πολιτική, Ε.Ε.-Τουρκία, EU
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
60
Αριθμός σελίδων:
112
ΔΔ ΛΙΑΝΔΡΗ ΜΑΡΙΑ ΑΜ 20160128.pdf (5 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

 


ΔΔ Λιανδρή Βοηθητικό Υλικό.zip
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.