Οι Συμφωνίες του Gustav Mahler:Ζητήματα Ερμηνείας

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2898464 251 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Μουσικών Σπουδών
Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-03-03
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Κόκκορης Ιωάννης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Παύλος Σεργίου Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ,Ιάκωβος Σταϊνχάουερ Επίκουρος Καθηγητής Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ,Ίρμγκαρντ Lerch – Καλαβρυτινού Καθηγήτρια Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Οι Συμφωνίες του Gustav Mahler:Ζητήματα Ερμηνείας
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Οι Συμφωνίες του Gustav Mahler:Ζητήματα Ερμηνείας
Περίληψη:
Η πτυχιακή εργασία “Οι Συμφωνίες του Gustav Mahler: Ζητήματα Ερμηνείας”, συνδυάζει την ιστορική, θεωρητική και πρακτική όψη του θέματος που πραγματεύεται.
Ξεκινώντας από το Ρομαντικό Πνεύμα και περνώντας στη ζωή του Gustav Mahler, ο συγγραφέας συνεχίζει παρουσιάζοντας την ιστορία και τα τεχνικά μέρη της διεύθυνσης ορχήστρας, καθώς και τα ιδιαίτερα ερμηνευτικά μέσα που πρέπει να έχει ένας μαέστρος, στα πρότυπα ηγετικών μορφών διεύθυνσης (Mahler, Toscanini, Karajan, Bernstein). Επίσης αναφέρεται στη “γιγάντια” ορχήστρα ενώ περιγράφει διεξοδικά όλες τις Συμφωνίες του Mahler. Τέλος αξιοποιώντας τη συνεισφορά της σύγχρονης Μουσικής Αφηγηματολογίας, ο συγγραφέας κάνει λόγο για το πως η σχέση με τη μουσική μπορεί να επηρεάσει θετικά την αντίληψη, ν’ αλλάξει νοοτροπίες και να προκαλέσει έκρηξη συναισθημάτων σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της.
Η παρούσα μελέτη ακολουθεί τις νεότερες εξελίξεις της Διεθνούς Μουσικολογίας, η οποία μας παρέχει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε και να κατανοήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα ερμηνείας και έκφρασης της μουσικής του Mahler.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Καλές Τέχνες - Ψυχαγωγία
Λέξεις-κλειδιά:
Γκούσταβ Μάλερ,Συμφωνίες Μάλερ, Ερμηνεία,Έκφραση,Μαέστροι .
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
60
Αριθμός σελίδων:
116
Πτυχιακή Εργασία Κόκκορη Ιωάννη του Δημητρίου.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο