Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης μικροδικτύου ΑΠΕ

Διπλωματική Εργασία uoadl:2920120 213 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων
Βιβλιοθήκη Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-07-20
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Ιωσηφίδης Δαμιανός
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αφροδίτη Κτενά, Καθηγήτρια, Γενικού Τμήματος, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης μικροδικτύου ΑΠΕ
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης μικροδικτύου ΑΠΕ
Περίληψη:
Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η μελέτη και η ανάπτυξη συστήματος επικοινωνίας για τη συλλογή δεδομένων, τον έλεγχο και τη διαχείριση των μικροδικτύων ΑΠΕ ως δομικό στοιχείο του Έξυπνου Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας, βασισμένου σε σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας. Τα μικροδίκτυα ΑΠΕ διευκολύνουν την κατανεμημένη παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο και ελαχιστοποιούν τις απώλειες μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι τεχνολογίες του Έξυπνου Δικτύου μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία και τον έλεγχο του μικροδικτύου και να συμβάλλουν στην ευελιξία και την βέλτιστη λειτουργία και ενεργειακή αποδοτικότητα της νέας δομής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας. Η αυξημένη διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα, αποτελεί πλέον μονόδρομο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ενεργειακής ανεπάρκειας και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και επιτυγχάνεται με την αύξηση της ‘’ευφυΐας’’ στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Το σύστημα επικοινωνίας, του οποίου η ανάπτυξη και εφαρμογή περιγράφεται στην παρούσα εργασία, πραγματοποιεί την επίβλεψη, τον απομακρυσμένο έλεγχο και τη διαχείριση του μικροδικτύου σε πραγματικό χρόνο. Eπεξεργάζεται τα δεδομένα της παραγωγής, του φορτίου και του δικτύου γενικότερα, και ενημερώνει (τοπικά ή απομακρυσμένα) τον χρήστη μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος διασύνδεσης (user interface).
Κύρια θεματική κατηγορία:
Ενέργεια
Λέξεις-κλειδιά:
διαχείριση ενέργειας, ΙοΤ, μικροδίκτυο, ανανεώσιμες πηγές, έλεγχος, ασφάλεια δικτύου, επικοινωνία, ανάλυση δεδομένων, χρηματιστήριο ενέργειας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
28
Αριθμός σελίδων:
65
Ανάπτυξη συστήματος διαχείρισης μικροδικτύου ΑΠΕ_Ιωσηφίδης_Δαμιανός.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

 


Iosifidis_digital_files.rar
8 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.