Η επαγγελματική εικόνα του προπονητή ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2921877 211 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-09-04
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
ΚΥΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μιχάλης Μητροτάσιος, Λέκτορας, Σ.Ε.Φ.Α.Α./Ε.Κ.Π.Α..
Πρωτότυπος Τίτλος:
Η επαγγελματική εικόνα του προπονητή ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Η επαγγελματική εικόνα του προπονητή ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Περίληψη:
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας ήταν η διερεύνηση της επαγγελματικής εικόνας των προπονητών ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες με απώτερο στόχο να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της επαγγελματικής εικόνας και της προπονητικής λειτουργίας του προπονητή ποδοσφαίρου.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος, μέσω ερωτηματολογίου, 391 προπονητές με μ.ο. ηλικίας 38±9.80 έτη που ασχολούνταν ως προπονητές σε ακαδημίες αναπτυξιακών ηλικιών. Η σύνταξη του ερωτηματολογίου έγινε σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Google Form και αποτελούνταν από 41 ερωτήσεις σχετικές με τα δημογραφικά στοιχεία του προπονητή, την εκπαίδευσή του, την επιμόρφωσή του, την πρόσληψή του σε συλλόγους, την επαγγελματική του λειτουργία στην προπονητική διαδικασία και στοιχεία που παίζουν ρόλο στην καταξίωσή του. Για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα λογιστικών φύλλων Microsoft Excel και αναλύθηκαν ο μέσος όρος (μ.ο.), η τυπική απόκλιση (Τ.Α.) και οι συχνότητες (f, %f).
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 96.4% των προπονητών είχαν ποδοσφαιρική εμπειρία, το 67.3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ασκεί και άλλο επάγγελμα πέραν της προπονητικής ποδοσφαίρου και το 21.1% των προπονητών να εργάζονται σε 2 ή και 3 συλλόγους. Οι κυριότεροι τρόποι επιμόρφωσης που επιλέγουν είναι τα διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια (78.1%), οι ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (76.5%), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η αλληλεπίδραση μεταξύ των προπονητών (66.2%). Οι καλές συστάσεις και οι διαπροσωπικές σχέσεις, σε συνδυασμό με την εμπειρία των προπονητών αποτελούν τα σημαντικότερα κριτήρια πρόσληψής τους σε έναν σύλλογο. Η πλειοψηφία των προπονητών θεωρεί πως για την καταξίωσή τους παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, εκτός από τη οργανωτική (91.5%) και διδακτική (96.3%) ικανότητά τους, επίσης η προσωπικότητά τους (89.9%) και η κοινωνικοποίησή τους (73%). Όσον αφορά την προπονητική διαδικασία που ακολουθούν το 54.5% συνδυάζει τη δική του φιλοσοφία, βάσει του επιπέδου που προπονεί, με το ενιαίο πλάνο της ακαδημίας, το 27% ακολουθεί κυρίως τη δική του φιλοσοφία, ενώ μόλις το 18.6% ακολουθεί πιστά το ενιαίο πλάνο της ακαδημίας.
Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τον προπονητή ακαδημιών να βελτιώσει την επαγγελματική του εικόνα και την προπονητική λειτουργία του στον χώρο των ακαδημιών που ασχολούνται με την εκπαίδευση ποδοσφαιριστών των αναπτυξιακών ηλικιών στους συλλόγους
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Ποδόσφαιρο, Προπονητής, Επαγγελματική Εικόνα, Αναπτυξιακές ηλικίες
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
64
Αριθμός σελίδων:
66
ΚΥΡΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΓΑΜΟ.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο