Estimation and mechanistic interpretation of wind-wave interactions in in situ and satellite altimetry data in the Southern New England Region.

Διπλωματική Εργασία uoadl:2931282 120 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Φυσική Ωκεανογραφία
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-12-17
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
Μητσόπουλος Παναγιώτης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σαράντης Σοφιανός
Αναπληρωτής Καθηγητής
Τμήμα Φυσικής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Estimation and mechanistic interpretation of wind-wave interactions in in situ and satellite altimetry data in the Southern New England Region.
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Εκτίμηση και ερμηνεία των φυσικών μηχανισμών αλληλεπίδρασης θάλασσας-ατμόσφαιρας, μέσω δεδομένων ανέμου και ύψους κύματος, από πλωτούς σταθμούς μέτρησης και δορυφόρους νέας γενιάς στην περιοχή της Νότιας Νέας Αγγλίας.
Περίληψη:
Η ακριβής εκτίμηση των συνθηκών ανέμου και κύματος αποτελεί απαραίτητη πληροφορία για την πορεία των πλοίων, την παράκτια μηχανική και πολλών ακόμη δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στη παράκτια ζώνη. Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας χρειάζεται αυτές τις εκτιμήσεις για την έρευνα και εξασφάλιση της βέλτιστης τοποθεσίας των αιολικών πάρκων. Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του ανέμου και του κύματος για την λήψη αποφάσεων είναι απαραίτητη κατά τις περιόδους κατασκευής, λειτουργίας αλλά και απόσυρσης των αιολικών πάρκων. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δίδεται και στα ακραία και παροδικά φαινόμενα καθώς έχουν τις σημαντικότερες επιπτώσεις και πρέπει να αποτυπώνονται ρεαλιστικά από τα αριθμητικά μοντέλα. Καθώς η διαθεσιμότητα των δεδομένων τηλεπισκόπισης, συμπεριλαμβανωμένων και των δορυφόρων αλτιμετρίας νέας γενιάς, ολοένα και αναπτύσσεται, η χρήση τους είναι πιο αποτελεσματική όταν συνδυάζεται με επιτόπιες παρατηρήσεις από τους πιο παραδοσιακούς, πλωτούς σταθμούς μέτρησης, οι οποίοι συλλέγουν δεδομένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και θεωρούνται ως παρατηρήσεις αναφοράς. Η συγκεκριμένη εργασία εστιάζεται στην ανεξάρτητη ανάλυση των δύο πηγών δεδομένων αλλά και στον κατάλληλο συνδυασμό τους ώστε τα τελικά αποτελέσματα να εμφανίζουν συνέπεια. Η στατιστική ανάλυση επιτόπιων παρατηρήσεων αλλά και η εφαρμογή σχήματος βέλτιστης παρεμβολής για την συγχώνευση δεδομένων από διαφορετικούς δορυφόρους, βοηθούν στην βελτίωση της εκτίμησης των υπεράκτιων θαλάσσιων συνθηκών αλλά και στην αναγνώριση των κυρίαρχων τοπικών μηχανισμών και μέσης κλίμακας που συμβάλλουν στην μεταβλητότητα τους. Η μελέτη εστιάζεται στην περιοχή της Νότιας Νέας Αγγλίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην οποία λαμβάνει χώρα η ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
άνεμος, χαρακτηριστικό ύψος κύματος, δορυφορική αλτιμετρία, επιτόπιες παρατηρήσεις
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
109
Αριθμός σελίδων:
88
thesis_mitsopoulos.pdf (21 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο