Επιχειρηματικό Σχέδιο Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: "Κάθε Μέρα Γιορτή"

Διπλωματική Εργασία uoadl:2943251 87 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Φιλοσοφία και Διοίκηση - Μάνατζμεντ
Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-04-15
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
Νιάρχου Λαμπρινή-Αγγελική
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Λιβιεράτος Αντώνιος - Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
κοςΑλεξάκηςΠαναγιώτης, καθηγητήςΟικονομικής Επιχειρήσεων και Αγορών,μέλος ΔΕΠ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠ
κοςΠανταζάκοςΠαναγιώτης, καθηγητήςΦιλοσοφίας, μέλοςΔΕΠ, Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επιχειρηματικό Σχέδιο Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: "Κάθε Μέρα Γιορτή"
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Επιχειρηματικό Σχέδιο Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης: "Κάθε Μέρα Γιορτή"
Περίληψη:
Το «Κάθε Μέρα Γιορτή» είναι ένα Κέντρο Προσχολικής Εκπαίδευσης, που καινοτομεί στο χώρο της προσχολικής ηλικίας, καθώς το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα αποτελεί καθαρά αυτογνωσιακή διαδικασία.

Αποστολή του «Κάθε Μέρα Γιορτή» είναι να βοηθήσει τους μαθητές να διαμορφώσουν ένα δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, συμβάλλοντας, έτσι, στην ευδαιμονία τους.

Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει τα παιδιά να πετυχαίνουν στη ζωή τους, αλλά, κυρίως, να βιώνουν την ευτυχία σε κάθε επίπεδο της.

Η ομάδα του «Κάθε Μέρα Γιορτή» είναι προσεκτικά επιλεγμένη και απαρτίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, που ξεχωρίζουν για το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο, αλλά κυρίως για την επαγγελματική τους εμπειρία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η μια εκ των δύο ιδρυτριών έχει ήδη μια πολύ επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση στον τομέα της εκπαίδευσης, που μετρά δέκα χρόνια λειτουργίας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα του «Κάθε Μέρα Γιορτή» σχεδιάσθηκαν με γνώμονα τις τάσεις της παγκόσμιας εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση της γενικότερης αγοράς, όπου το σύνολο της επιδεικνύει ενδιαφέρον για υγιείς και ευδαιμονικούς τρόπους καθημερινής ζωής. Ανταποκρίνονται σε μαθητές ηλικίας 2,5-6 ετών, που μέσω της εξερεύνησης των στοιχείων του εαυτού τους, γίνονται η καλύτερη εκδοχή της ύπαρξής τους.

Μάλιστα, οι υπηρεσίες του «Κάθε Μέρα Γιορτή» αποτελούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα έναντι των άλλων σχολείων, καθώς αναφέρονται στην ουσιαστική και ολόπλευρη αναγνώριση και καλλιέργεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το σχολείο μαθήματα αποτελούν η Νοοτροπία Ευεξίας, η Συνειδητή Γευματική Επίγνωση, η Στοχοθεσία, η Αναπτυξιακή Νοοτροπία, η Συναισθηματική Νοημοσύνη, η Μουσική Νοημοσύνη και η Αυτοαξιολόγηση.

Το «Κάθε Μέρα Γιορτή» θα εδρεύει σε ένα χώρο 600 τ.μ. στα Βόρεια Προάστια και θα στοχεύει σε οικογένειες με υψηλό εισόδημα, όπου ενδιαφέρονται για την επιτυχία και την ευτυχία των παιδιών τους.
Το ύψος της αρχικής επένδυσης είναι 160.000 €. Αναμένεται το «Κάθε Μέρα Γιορτή» να είναι κερδοφόρο από το 2ο κιόλας χρόνο, έχοντας καθαρό περιθώριο κέρδους 5,53%, ενώ τον τρίτο χρόνο το καθαρό περιθώριο κέρδους φθάνει το 12,8%.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Κοινωνικές, Πολιτικές και Οικονομικές επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
επιχειρηματικό πλάνο, προσχολική αγωγή, αυτογνωσία, ευδαιμονία, εκπαίδευση
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
93
Αριθμός σελίδων:
81
Niarchou-Business Plan Final.pdf (5 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο