Επίτευξη Τερμάτων Στους Ομίλους Του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2016

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2943803 75 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-04-24
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΒΕΝΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μιχάλης Μητροτάσιος, Λέκτορας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καπoδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επίτευξη Τερμάτων Στους Ομίλους Του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2016
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Επίτευξη Τερμάτων Στους Ομίλους Του Παγκοσμίου Κυπέλλου Futsal 2016
Περίληψη:
Σκοπός μας ήταν η καταγραφή και η ανάλυση των τερμάτων που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της φάσης των ομίλων του Futsal World Cup το 2016 στα γήπεδα της Κολομβίας, εντοπίζοντας μοτίβα και χαρακτηριστικά των επιθέσεων που κατέληξαν στο τέρμα.
Για αυτό μελετήθηκαν όλα τα τέρματα (n=245) σε 36 αγώνες, που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της φάσης των ομίλων του Futsal World Cup μέσω ανάλυσης βίντεο. Η συγκέντρωση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε βάσει ειδικά διαμορφωμένου πρωτοκόλλου Microsoft Office Excel. Οι βασικές μεταβλητές υπό τις οποίες αναλύθηκαν τα τέρματα ήταν τα αποτελέσματα των αγώνων, η ομάδα που επικράτησε, το ημίχρονο επίτευξης των τερμάτων, η αφετηρία της φάσης που κατέληξε σε τέρμα (ροή αγώνα, στατική φάση), το είδος της επιθετικής ανάπτυξης κατά την ροή του αγώνα. Επίσης μελετηθήκαν ως προς τις μεταβλητές της τεχνικής πριν το σουτ/κεφαλιά, της ζώνης επίτευξης του τέρματος, το αν η τελική ενέργεια συντελέστηκε εντός ή εκτός περιοχής, η ενέργεια υποδοχής της μπάλας, ο τρόπος εκτέλεσης, η πίεση κ.ά. Για την στατιστική ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν δείκτες της περιγραφικής στατιστικής, όπως μέσος όρος, τυπική απόκλιση, min, max, καθώς και συχνότητες (f και %f). Αντίστοιχα, για τη σύγκριση των ανεξάρτητων μεταβλητών, χρησιμοποιήθηκε το T-test. Η σημαντικότητα ορίσθηκε στο p<0.05.
Εκ των αποτελεσμάτων, επιτεύχθηκαν κατά μέσο όρο 7.05 τέρματα ανά παιχνίδι. Τα περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν από την εθνική Βραζιλίας (n=29) και το μεγαλύτερο σκορ που καταγράφηκε ήταν (15-3) στον αγώνα Βραζιλίας-Μοζαμβίκης. Τα περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν στο 1ο ημίχρονο (51.02%) και προήλθαν από την κανονική ροή του αγώνα (66.94%). Επίσης, οι ζώνες όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα τέρματα ήταν οι κεντρικές ζώνες που βρίσκονταν εντός των περιοχών του τερματοφύλακα. Η πλειοψηφία των τερμάτων προέκυψε από απευθείας σουτ (66.12%) και με το «πόδι» από σουτ (46.12%) και από πλασέ (43.67%).
Τα παραπάνω αποτελέσματα, θα διευρύνουν την υπάρχουσα βιβλιογραφία περί του σκοραρίσματος στο Futsal και θα βοηθήσουν του προπονητές στην προπονητική διαδικασία και στην ανάπτυξη τεχνικών σκοραρίσματος.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Futsal, Goal scoring, Futsal World Cup 16'
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
14
Αριθμός σελίδων:
33
ΒΕΝΕΤΟΣ ΓΕΩ. - ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩ._ΠΤΥΧΙΑΚΗ_ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (06.04.2021) (END).pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο