Δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες των α.μ.ε.α. στο θαλάσσιο σκι και γουέηκμπορντ στην ελλάδα και σύγκριση με άλλα κράτη.

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2958823 55 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-07-29
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΚΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αραχωβίτης Γεώργιος, Ε.Ε.Π. κλάδου Ι, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες των α.μ.ε.α. στο θαλάσσιο σκι και γουέηκμπορντ στην ελλάδα και σύγκριση με άλλα κράτη.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες των α.μ.ε.α. στο θαλάσσιο σκι και γουέηκμπορντ στην ελλάδα και σύγκριση με άλλα κράτη.
Περίληψη:
Η παρούσα μελέτη αναλύει τις δυνατότητες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες των ΑΜΕΑ στο θαλάσσιο σκι και γουέηκμπορντ στην Ελλάδα ,σε σύγκριση με άλλα κράτη. Ως προς αυτό το σκοπό η μελέτη αναλύει τους όρους του θαλάσσιου σκι και γουέηκμπορντ, τα αγωνίσματα σε επίπεδο πρωταθλητισμού το σλάλομ το άλμα τις φιγούρες, τις ειδικές ανάγκες, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ στο θαλάσσιο σκι και το γουέηκμπορντ. Την εξέλιξη της τεχνολογίας των θαλάσσιων αθλημάτων και ανάλυση του εξοπλισμού για τα ΑμεΑ, την πρόσβαση τους στον αθλητισμό και τους κανονισμούς του κάθε αθλήματος των ΑΜΕΑ .Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν αυτά τόσο εν γένει όσο και στον αθλητισμό. Η μελέτη εν συνεχεία διεξάγει μία ποιοτική ανάλυση με τη χρήση συνεντεύξεων διαφόρων ομοσπονδιών – συλλόγων, αθλητών και προπονητών της Ελλάδας και του εξωτερικού θαλάσσιου σκι και γουέηκμπορντ. Έπειτα, γίνεται μία σύγκριση των συνεντεύξεων μεταξύ της Ελλάδος και των υπόλοιπων χωρών του εξωτερικού και διαφαίνεται ότι η Ελλάδα δυσκολεύεται στην παροχή δυνατοτήτων προπόνησης στα ΑΜΕΑ, οι υποδομές απουσιάζουν, οι αθλητές που ασχολούνται είναι πολύ λίγοι. Οι δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες δεν υπάρχουν καθώς δεν έχουν διεξαχθεί αρκετοί αγώνες για ΑΜΕΑ στην Ελλάδα. Η Ελληνική ομοσπονδία δεν είχε και δεν έχει επιτροπή για ΑΜΕΑ. Δεν υπάρχει προγραμματισμός προσέγγισης των ΑΜΕΑ για ενασχόληση με το άθλημα. Δεν υπάρχει καταγραφή ούτε γνώση για την ερασιτεχνική ενασχόληση των ΑΜΕΑ. Αντίθετα στο εξωτερικό η ζήτηση του αθλήματος είναι μεγαλύτερη, ασχολούνται αρκετοί αθλητές με το καθιστό θαλάσσιο σκι – γουεηκμπορντ. Οι υποδομές υπάρχουν για εύκολη πρόσβαση στο νερό, διεξάγονται και αγώνες για ΑΜΕΑ μαζί με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα υστερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Άλμα, θαλασσίου σκι, ΑμεΑ(άτομα με ειδικές ανάγκες), γουέηκμπορντ, εξοπλισμός θαλασσίου σκι και γουέηκμπορντ, θαλάσσιο σκι, σλάλομ, φιγούρες,
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
60
Αριθμός σελίδων:
68
πτυχιακη εργασια Κιτσικοπουλος Θανος, Σπανος Δημητρης .pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο