Επαγγελματική Καριέρα Αποφοίτων της Ειδίκευσης Αθλητικής Διοίκησης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ.

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2959704 79 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-08-30
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΤΕΛΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μανασης Βασιλειος, ΕΕΠ,Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επαγγελματική Καριέρα Αποφοίτων της Ειδίκευσης Αθλητικής Διοίκησης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΦΑΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν: (α) η διερεύνηση του γενικού και (β) του επαγγελματικού προφίλ και της παρούσας εργασιακής κατάστασης των αποφοίτων της ειδίκευσης Αθλητικής Διοίκησης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, (γ) της συνάφειας των σπουδών και του αντικειμένου εργασίας τους, (δ) η αξιολόγηση της συμβολής των προγραμμάτων σπουδών της συγκεκριμένης ειδίκευσης στην εύρεση και εκτέλεση μιας εργασίας και (ε) η αξιολόγηση της δυνατότητας εύρεσης εργασίας στην Αθλητική Διοίκηση.
Μεθοδολογία: Η έρευνα ακολούθησε την ποσοτική μέθοδο και πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίου, το οποίο βασίστηκε σε αντίστοιχη έρευνα της Parks (1991), στις ΗΠΑ. Τα ερωτηματολόγια στάλθηκαν σε 156 άτομα, που ήταν το σύνολο των αποφοίτων της ειδίκευσης της Αθλητικής Διοίκησης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, από το 2004 μέχρι σήμερα. Απάντησαν 77 απόφοιτοι (ποσοστό 49,35%). Για τα δεδομένα της έρευνας, καθώς και για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, χρησιμοποιήθηκαν υπολογιστικά φύλλα excel. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής βιβλιογραφική ανασκόπηση, στο διαδίκτυο, σε βιβλία, άρθρα και επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την επαγγελματική καριέρα αποφοίτων.
Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι οι απόφοιτοι της Αθλητικής Διοίκησης της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, είναι κυρίως άνδρες νεαρής ηλικίας, χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές και εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι αναζήτησαν εργασία με προσωπική επαφή και βρήκαν δουλειά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Ο τομέας εργασίας τους δεν έχει άμεση συνάφεια με τον τομέα των σπουδών της ειδίκευσης, ενώ όσοι απασχολούνται σε θέσεις σχετικές με την Αθλητική Διοίκηση, εργάζονται σε θέσεις αθλητικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ. Τέλος, οι απόφοιτοι θεωρούν, ότι οι γνώσεις που πήραν από τη σχολή και την ειδίκευση ήταν ικανοποιητικές, ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και τους βοήθησαν στην αποτελεσματική άσκγσγ των καθηκόντων τους, αλλά η εύρεση εργασίας στον τομέα της Αθλητικής Διοίκησης είναι μάλλον δύσκολη υπόθεση.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Γενικό Προφίλ, Επαγγελματικό Προφίλ, Απόφοιτοι, Καριέρα, Αθλητική Διοίκηση.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
31
Αριθμός σελίδων:
53
ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ_ΤΕΛΩΝΗΣ_.pdf (548 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο