Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2964025 100 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-10-29
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΓΑΛΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αγορίτσα Γόγουλου, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
Πρωτότυπος Τίτλος:
Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου
Περίληψη:
Αντικείμενο της εργασίας είναι η παρακολούθηση μαθημάτων, η υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η πραγματοποίηση διδασκαλιών στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Επιστήμη των Η/Υ» της Β’Τάξης του Γενικού Λυκείου στο Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο. Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία επιλύοντας απορίες των μαθητών στην τάξη/εργαστήριο και παρέχοντας ανατροφοδότηση στις δραστηριότητες/ασκήσεις που ανατίθονταν ως εργασία στο σπίτι. Παράλληλα, δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε τόσο στα δια ζώσης μαθήματα όσο και και για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σύγχρονα και ασύγχρονα) λόγω της COVID-19 πανδημίας. Επιπλέον, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μία παρουσίαση σχετικά με τη ρομποτική κατασκευή που είχαν κάνει μαθητές του σχολείου και αφορούσε στο παιχνίδι τρίλιζα. Τέλος, επιδιώχθηκε και σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε μία διδακτική παρέμβαση αναφορικά με τον αλγόριθμο του Dijkstra, θέμα εκτός διδακτέας ύλης, αξιοποιώντας σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις και Web 2.0 εργαλεία.
Η εργασία συνέβαλε στην απόκτηση εμπειρίας σε διάφορους τομείς της Διδακτικής της Πληροφορικής όπως ο τρόπος που οι μαθητές προσεγγίσουν τη μάθηση, επιλύουν προβλήματα και αξιοποιούν την ανατροφοδότηση, ο σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού και ο σχεδιασμός μαθήματος, καθώς και η αξιοποίηση σύγχρονων και ασύγχρονων εργαλείων για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
εκπαιδευτικό υλικό, μαθησιακές δραστηριότητες, αξιολόγηση, διδακτικές προσεγγίσεις, εργαλεία ΤΠΕ
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
10
Αριθμός σελίδων:
90
Πτυχιακή Εργασία Κωνσταντίνος Γαλάτης.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο

 


υποστηρικτικο_υλικο.zip
4 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.