Καταγραφή και ανάλυση επιθετικών συνεργασιών δύο και τριων παικτών της 1ης και 2ης αγωνιστικής της Euroleague την περίοδο 2017-18.

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3232358 40 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-09-22
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
ΜΑΝΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΓΛΥΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Ε.ΔΙ.Π. ,ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Καταγραφή και ανάλυση επιθετικών συνεργασιών δύο και τριων παικτών της 1ης και 2ης αγωνιστικής της Euroleague την περίοδο 2017-18.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Καταγραφή και ανάλυση επιθετικών συνεργασιών δύο και τριων παικτών της 1ης και 2ης αγωνιστικής της Euroleague την περίοδο 2017-18.
Περίληψη:
Ένα από τα πιο δημοφιλή ομαδικά αθλήματα είναι η καλαθοσφαίριση . Για το λόγο αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι η βάση για την εκπλήρωση του επιθυμητού στόχου είναι οι συνεργασίες μεταξύ των παικτών και πιο συγκεκριμένα οι επιθετικές συνεργασίες μεταξύ των παικτών, για τις περιπτώσεις που γίνεται αναφορά σε ενέργειες που δημιουργούν καλάθια.. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή και ανάλυση των επιθετικών συνεργασιών μεταξύ δύο και τριών παικτών, που διακρίνονται στους 10 αγώνες 1ης και 2ης αγωνιστικής της Euroleague της περιόδου 2017-2018 αλλά και η αποτελεσματικότητα τους σε σύγκριση με την κατάληξη της τελικής προσπάθειας.
Για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού έγινε χρήση της μεθόδου της σημειογραφικής ανάλυσης. Η ανάλυση περιείχε ως δείγμα τους 10 αγώνες της Εuroleague της 1ης και 2ης αγωνιστικής, περιόδου 2017-2018. Τα αποτελέσματα από τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων κατέγραψαν ότι η πιο συχνή συνεργασία μεταξύ των παικτών είναι το middle pick and Roll, ενώ δεύτερο σε συχνότητα ακολουθεί το side pick and roll. Επιπρόσθετα, η περιοχή εκτέλεσης των περισσότερων σουτ είναι η δεξιά πλευρά της ρακέτας, καθώς και το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας .Ακόμα αρκετά συχνή είναι και η χρήση των back screen, των hand off και των down screen κατά την διάρκεια μιας οργανωμένης επίθεσης. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις αρκετές προσπάθειες καταλήγουν σε επιθέσεις απομόνωσης (ISO) με υψηλό ποσοστό ευστοχίας και κερδισμένων φάουλ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να προκύψουν αυτά τα αποτελέσματα χρησιμοποιήθηκε πρωτόκολλο και μοντέλο καταγραφής δεδομένων.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
κεντρικό pick & roll, πλάγιο pick & roll, hand off, back screen, down screen, iso, in/out, shot area (περιοχή εκτέλεσης).
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
14
Αριθμός σελίδων:
41
Πτυχιακή εργασία Μανιός - Γλύκα ς.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο