Statistical Techniques for Hydroponic Greenhouse's Irrigation Management Driven By Functional-Structural Plant Models

Διπλωματική Εργασία uoadl:3359241 55 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-09-22
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
Φλωράκης Κωνσταντίνος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σάμης Τρέβεζας, Επικ. Καθηγητής, Μαθηματικών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Statistical Techniques for Hydroponic Greenhouse's Irrigation Management Driven By Functional-Structural Plant Models
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Στατιστικές Μέθοδοι στην Διαχείρηση Άρδευσης σε Υδροπονικά Θερμοκήπια, κατευθυνόμενες από λειτουργικά και δομικά μοντέλα
Περίληψη:
Η παρούσα διατριβή αποτελεί μια εισαγωγή στη διαχείριση της άρδευσης των υδροπονικών θερμοκηπίων, με έμφαση στην εφαρμογή λειτουργικών και δομικών μοντέλων για την εκτίμηση και πρόβλεψη της κατανάλωσης νερού. Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν περιλαμβάνουν το GreenLab, τα οποία εφαρμόστηκαν μέσω της παραμετρικής μεθόδου μέγιστης πιθανοφάνειας. Κατα την διερεύνηση αυτών των μοντέλων, νέες μέθοδοι μοντελοποίησης του προβλήματος εμφανίστηκαν. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μοντέλα αυτά παρέχουν μια πιο ακριβή, αποτελεσματική προσέγγιση, με βιολογική περιγραφή, για τη διαχείριση της άρδευσης στα υδροπονικά θερμοκήπια.

Στη έρευνα αναλύονται επίσης οι επιπτώσεις διαφόρων περιβαλλοντικών και καλλιεργειακών παραγόντων στην κατανάλωση νερού στα υδροπονικά θερμοκήπια, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, η ένταση του φωτός και το στάδιο ανάπτυξης των φυτών. Με την ενσωμάτωση αυτών των παραγόντων στα μοντέλα, επιτυγχάνεται μια πιο συνολική κατανόηση των απαιτήσεων άρδευσης των υδροπονικών καλλιεργειών, επιτρέποντας πιο ακριβή και αποτελεσματική διαχείριση της άρδευσης.

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη έρευνα επιθυμούμε να συμβάλλει στον τομέα της διαχείρισης άρδευσης στα υδροπονικά θερμοκήπια παρέχοντας μια συστηματική μεθοδολογία που μπορεί να εφαρμοστεί σε πρακτικές καταστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις της παγκόσμιας ασφάλειας τροφίμων και της κλιματικής αλλαγής, θεωρούμε ότι τα ευρήματα αυτής της μελέτης μπορούν να προσφέρουν χρήσιμες προτάσεις για τη βιώσιμη καλλιέργεια των υδροπονικών καλλιεργειών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Στατιστική, Μοντελοποίηση, Γεωργία ακριβείας, Μαθηματικά, μοντέλο GreenLab
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
65
Αριθμός σελίδων:
85