Ανάπτυξη υπολογιστικής εφαρμογής για αυτοματοποιημένη και καθοδηγούμενη σύνθεση ακτινολογικών γνωματεύσεων

Διπλωματική Εργασία uoadl:3394523 26 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος
Βιβλιοθήκη Οδοντιατρικής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-04-02
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
Γαζής Δαμιανός-Βασίλειος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αγγελόπουλος Χρίστος, Καθηγητής, Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ
Δαμάσκος Σπυρίδων, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ
Μητσέα Αναστασία, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάπτυξη υπολογιστικής εφαρμογής για αυτοματοποιημένη και καθοδηγούμενη σύνθεση ακτινολογικών γνωματεύσεων
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ανάπτυξη υπολογιστικής εφαρμογής για αυτοματοποιημένη και καθοδηγούμενη σύνθεση ακτινολογικών γνωματεύσεων
Περίληψη:
ΣΚΟΠΟΣ
Η δημιουργία μιας υπολογιστικής εφαρμογής, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να συντάσσει μια οδοντιατρική ακτινολογική γνωμάτευση με κατευθυνόμενο και αυτοματοποιημένο τρόπο.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ
Για την κατασκευή της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκαν οι γλώσσες προγραμματισμού PHP για την επικοινωνία με τη βάση δεδομένων και η Javascript για τους μηχανισμούς της διεπαφής.
Η βάση δεδομένων είναι η ΜySQL. Όλα τα λογισμικά είναι ανοιχτού κώδικά και δωρεάν ενώ τόσο η εγκατάσταση όσο και η λειτουργία τους δεν εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα.
Η web εφαρμογή παραγωγής αυτόματων αναφορών δεν χρειάζεται εγκατάσταση και λειτουργεί σε οποιονδήποτε browser. Στην εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε επίσης η αρχιτεκτονική AJAX. Αυτή αποτελεί έναν συνδυασμό της server side γλώσσας προγραμματισμού που σε εμάς είναι η PHP και της client side γλώσσας προγραμματισμού που είναι η Javascript.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δημιουργία ολοκληρωμένων και ομοιόμορφων οδοντιατρικών ακτινολογικών γνωματεύσεων από τον χρήστη της εφαρμογής. Παρέχεται αποτελεσματικότητα και συνέπεια στην αξιολόγηση των περιστατικών και μπορούν να πραγματοποιούνται ενδελεχείς διαγνωστικές αναλύσεις χωρίς παραλείψεις ευρημάτων και υλοποίηση αυτών σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η όλη διαδικασία της γνωμάτευσης αποκτά με αυτόν τον τρόπο ένα υψηλό διαγνωστικό επίπεδο και παράλληλα αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η δυναμική αυτή εφαρμογή που δημιουργήθηκε με την βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή αποτελεί ένα όπλο στην φαρέτρα του σημερινού ακτινοδιαγνώστη με σκοπό να μπορεί να ερμηνεύει με σαφή, κατανοητό και ομοιόμορφο τρόπο τις ακτινογραφίες των ασθενών που του παραπέμπονται. Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο εργασίας αλλά και εκπαίδευσης. Τελικός σκοπός όλων αυτών είναι ο ασθενής και η σωστή αντιμετώπισή του από τον παραπέμποντα ιατρό, με το πλέον ενδεδειγμένο σχέδιο θεραπείας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Επιστήμες Υγείας
Λέξεις-κλειδιά:
Ακτινολογικές γνωματεύσεις, Κατευθυνόμενες γνωματεύσεις, Αυτοματοποιημένες γνωματεύσεις, Υπολογιστικά υποβοηθούμενες γνωματεύσεις, Δομημένες γνωματεύσεις, Οδοντιατρική ακτινολογία, Ιατρική Ακτινολογία, Πρότυπα Γνωματεύσεων
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
79
Αριθμός σελίδων:
105
Διπλωματική Μεταπτυχιακή Εργασία final.pdf (4 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο