Αθλητικές επιτυχίες και πολιτισμική συμβολή κορυφαίων αντισφαιριστών

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3394554 58 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-04-02
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σωτηρία Γιαννάκη, Βαθμίδα: ΕΕΠ, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αθλητικές επιτυχίες και πολιτισμική συμβολή κορυφαίων αντισφαιριστών
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Αθλητικές επιτυχίες και πολιτισμική συμβολή κορυφαίων αντισφαιριστών
Περίληψη:
Σκοπός της εργασίας είναι αφενός η καταγραφή των αθλητικών επιτευγμάτων κορυφαίων αντισφαιριστών και αφετέρου η εξέταση ενδεχόμενης δραστηριοποίησής τους, εκτός αθλητικών χώρων, με ευεργετικές ενέργειες σε διαφορετικούς τομείς, ώστε η δράση τους να αποκτά πολιτισμική συμβολή. Το υλικό που αξιοποιήθηκε για τη συγγραφή της εργασίας προήλθε από πηγές όπως συγγράμματα, άρθρα αθλητικής ιστορίας, η εγκυκλοπαίδεια Britannica, η επίσημη ιστοσελίδα της ATP Tour αλλά και οι ιστοσελίδες που φέρουν την επωνυμία των ίδιων των παικτών αντισφαίρισης και των ιδρυμάτων τους. Η εργασία διακρίνεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα γίνεται αναφορά στην εμφάνιση του αθλήματος της αντισφαίρισης και σε στοιχεία-βασικές γνώσεις που σχετίζονται με το άθλημα, όπως τους ιδιαίτερους κανονισμούς, τα πρωταθλήματα που διεξάγονται και την σημαντικότητα αυτών. Στη δεύτερη ενότητα παρατίθενται οι κορυφαίοι αθλητές αντισφαίρισης και τα αθλητικά επιτεύγματα αυτών, ώστε να δικαιολογηθεί και ο καθορισμός τους ως κορυφαίοι. Στην τρίτη και τελευταία ενότητα εξετάζεται αν οι αθλητές δραστηριοποιήθηκαν σε πεδία όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η στήριξη ευάλωτων πληθυσμών• αν ενήργησαν ώστε να βελτιωθεί η κοινωνική συνοχή μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων, με τη δημιουργία οργανώσεων και δράσεων σε όλο τον κόσμο. Οι προσπάθειές τους καταδεικνύουν τη σημαντική επίδραση που μπορούν να έχουν οι αθλητές πέρα από την απόδοσή τους στο γήπεδο, ασκώντας την επιρροή τους για να κάνουν μια θετική διαφορά στον κόσμο.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Λέξεις – Φράσεις Κλειδιά : Ιστορία του αθλητισμού, Ιστορία της αντισφαίρισης, κορυφαίοι αθλητές αντισφαίρισης, αθλητισμός και πολιτισμός.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
83
Αριθμός σελίδων:
67
ΔΟΥΚΑ Πτυχιακη.pdf (1019 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο