«Ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και καινοτόμες στρατηγικές HRM στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

Διπλωματική Εργασία uoadl:3401085 23 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών της Αγωγής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-06-13
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
Θεοδωροπούλου Αναστασία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου
Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε- ΕΚΠΑ
Αναστασία Αλευριάδου
Καθηγήτρια Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ.
Νικόλαος Δρόσος
Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πρωτότυπος Τίτλος:
«Ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και καινοτόμες στρατηγικές HRM στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
«Ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και καινοτόμες στρατηγικές HRM στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»
Περίληψη:
Η διαχείριση ανθρώπινων πόρων (HRM) στην εκπαίδευση περιλαμβάνει τόσο την ειδική όσο και τη γενική εκπαίδευση και είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την προώθηση θετικών περιβαλλόντων μάθησης για την υποστήριξη της ευημερίας των εκπαιδευτικών. Αυτό το πολύπλευρο πεδίο περιλαμβάνει διάφορες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης, της επαγγελματικής εξέλιξης, της διατήρησης, της αξιολόγησης απόδοσης και της νομικής συμμόρφωσης. Οι αποτελεσματικές διαδικασίες πρόσληψης και επιλογής εξασφαλίζουν ποικίλο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, ενώ τα συνεχιζόμενα προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης εξοπλίζουν τους εκπαιδευτικούς με τις δεξιότητες και τις γνώσεις που απαιτούνται για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των μαθητών.
Οι στρατηγικές διατήρησης, όπως τα προγράμματα καθοδήγησης και οι ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, προάγουν την εργασιακή ικανοποίηση και τη συνέχεια του προσωπικού. Οι μηχανισμοί αξιολόγησης της απόδοσης παρέχουν ανατροφοδότηση γι΄ ανάπτυξη και βελτίωση, συμβάλλοντας στη συνολική σχολική αποτελεσματικότητα. Οι καινοτόμες στρατηγικές HRM, όπως η εξατομικευμένη επαγγελματική ανάπτυξη και η τηλεπρακτική είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων προκλήσεων στην εκπαίδευση. Αυτές οι στρατηγικές επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν στα μεταβαλλόμενα εκπαιδευτικά τοπία, συμπεριλαμβανομένης της διαφορετικότητας, της ψυχικής υγείας και της ολοκλήρωσης της τεχνολογίας.
Η εξατομικευμένη επαγγελματική ανάπτυξη διασφαλίζει ότι οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν κατάρτιση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, ενώ η τηλεπρακτική διευκολύνει την πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες ή υποεξυπηρετούμενες περιοχές. Η υπεράσπιση ισότιμων πολιτικών είναι απαραίτητη για την προώθηση της ένταξης και τη διασφάλιση ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν ίσες ευκαιρίες για επιτυχία. Επιπλέον, η επένδυση στην έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων και τη συνεχή βελτίωση. Δίνοντας προτεραιότητα σ΄ αυτές τις προσπάθειες, τα εκπαιδευτικά συστήματα μπορούν να δημιουργήσουν περιβάλλοντα που υποστηρίζουν την ευημερία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, οδηγώντας τελικά σε βελτιωμένα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και μακροπρόθεσμη επιτυχία.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, ειδική εκπαίδευση, γενική εκπαίδευση, πρόσληψη, επαγγελματική ανάπτυξη.
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
162
Αριθμός σελίδων:
81
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2025-12-14.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 7981232200020(1).PDF
968 KB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2025-12-14.