Διαχείριση Αλλαγής στην Εκπαίδευση. Η περίπτωση της Ελληνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διπλωματική Εργασία uoadl:3400326 20 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Εκπαιδευτική Τεχνολογία και Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστημών της Αγωγής
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-06-10
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
Λάφη Ιωάννα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Σαλμόν, Ι. Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ψαρομήλιγκος, Ι. Καθηγητής & Διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Πληροφορικής & Επιστήμης των Αποφάσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κυτάγιας, Χ. Αναπληρωτής καθηγητής Τομέα Διοικητικής Πληροφορικής & Επιστήμης των Αποφάσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Πρωτότυπος Τίτλος:
Διαχείριση Αλλαγής στην Εκπαίδευση. Η περίπτωση της Ελληνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Διαχείριση Αλλαγής στην Εκπαίδευση. Η περίπτωση της Ελληνικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική μελέτη εκπονείται στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εκπαιδευτική Τεχνολογία & Ανάπτυξη Ανθρώπινων Πόρων» και εστιάζει στη διαχείριση αλλαγής στην ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το επιχείρημα αυτό μελετά ένα ιδεατό εκπαιδευτικό σύστημα απέναντι στην πραγματικότητα, προσδοκώντας την ολοκλήρωση ενός υβριδικού μοντέλου. Η έρευνα αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση και βελτίωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών, βασισμένη στη συστημική θεωρία και τη διαχείριση πολικότητας.

Το παρόν κείμενο, βασιζόμενο στις αρχές της συστημικής θεωρίας και της διαχείρισης της πολικότητας, έχει ως σκοπό του τη διερεύνηση και την προσέγγιση των ιδανικών πρακτικών και την κατανόηση του υφιστάμενου μοντέλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού υβριδικού μοντέλου εκπαίδευσης. Η σημασία της έρευνας αυτής έγκειται στην κατανόηση των σύγχρονων αναγκών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την προσαρμογή της στις τρέχουσες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες, ώστε να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη και ικανοποιητική εκπαιδευτική εμπειρία. Τα ερευνητικά ερωτήματα που απασχολούν την προβληματική της παρούσας διπλωματικής αφορούν τη διάθεση για αλλαγή, τις αντιλήψεις για το ιδεατό σύστημα και την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Η εργασία αυτή προσδοκά να αναδείξει τις υπάρχουσες προκλήσεις και να προτείνει στρατηγικές ανάπτυξης.

Η έρευνα τονίζει τη σημασία της προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες, με έμφαση στη ψηφιακή ενσωμάτωση και την αναγκαιότητα για ένα ιδεατό σύστημα που είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση
Λέξεις-κλειδιά:
Ηγεσία, Αλλαγή, Συστιμική Θεωρία, Διαχείρηση Πολικότητας
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
196
Αριθμός σελίδων:
73σ.
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2024-12-10.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ.pdf
1 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο έως 2024-12-10.