Σύστημα Συστάσεων για Εστιατόρια: Η Περίπτωση των Εστιατορίων του Λονδίνου

Πτυχιακή Εργασία uoadl:1324376 347 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τομέας Υπολογιστικών Συστημάτων και Εφαρμογών
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2015-08-05
Έτος εκπόνησης:
2015
Συγγραφέας:
Τσιμπίδη Δωροθέα-Κωνσταντίνα
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ιζαμπώ Καράλη
Πρωτότυπος Τίτλος:
Σύστημα Συστάσεων για Εστιατόρια: Η Περίπτωση των Εστιατορίων του Λονδίνου
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία ενός συστήματος
συστάσεων το οποίο αντλεί πληροφορία από ιστοτόπους που περιέχουν αξιολογήσεις
χρηστών και γενικότερες πληροφορίες για τα εστιατόρια του Λονδίνου. Το σύστημα
απαρτίζεται από διάφορες συνιστώσες. Η πρώτη από αυτές, πραγματοποιεί
προεπεξεργασία των δεδομένων που προήλθαν από τους ιστοτόπους που επιλέχθηκαν,
αφού πρώτα καθορίστηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά των εστιατορίων με βάση τα
οποία θα γινόταν η ομαδοποίηση της πληροφορίας. Η προεπεξεργασμένη πληροφορία
μετατρέπεται σε μεταδεδομένα μέσω της εξόρυξης πληροφορίας που υφίσταται, κατά
την οποία πραγματοποιείται επεξεργασία φυσικής γλώσσας και τοποθετούνται οι
ετικέτες. Τα μεταδεδομένα υφίστανται επεξεργασία με τη βοήθεια συντελεστών
βαρύτητας, προκειμένου να παραχθούν τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία και
αποθηκεύονται. Έπειτα, ο χρήστης είναι σε θέση να δηλώσει τις προτιμήσεις του
αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των εστιατορίων στη διεπαφή του συστήματος
συστάσεων, όπου υπολογίζονται και εμφανίζονται οι συστάσεις που αντιστοιχούν
στις προτιμήσεις του. Σημαντικό προτέρημα του συστήματος αποτελεί το γεγονός
ότι οι συστάσεις που παρέχονται είναι ανεξάρτητες της δημοτικότητας των
εστιατορίων. Παρ’όλα αυτά, οι συστάσεις εξαρτώνται από τη δημοτικότητα των
αξιολογήσεων και των χρηστών.
Λέξεις-κλειδιά:
Φιλτράρισμα βασισμένο στο Περιεχόμενο, Εξόρυξη Πληροφορίας, Συντελεστές Βαρύτητας, Ετικέτες, Εστιατόρια του Λονδίνου
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
5,6,7
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
39
Αριθμός σελίδων:
76
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.

document.pdf
2 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο.