Αξιολόγηση της συμπεριφοράς του μικροοργανισμού Bacillus subtilis σε διαφορετικές συνθήκες επώασης και μελέτη των προϊόντων μεταβολισμού του με HPLC-PDA

Πτυχιακή Εργασία uoadl:1324095 524 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τομέας Ι [Θεωρητική Χημεία – Φυσικοχημεία – Ανόργανη Ανάλυση – Ενόργανη Ανάλυση – Οργανολογία – Χημική Μηχανική (Εφαρμ. Φυσικοχημεία)]
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2016-03-09
Έτος εκπόνησης:
2016
Συγγραφέας:
Κακλαμάνου Πελαγία
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Dr. Προεστός Χαράλαμπος
Πρωτότυπος Τίτλος:
Αξιολόγηση της συμπεριφοράς του μικροοργανισμού Bacillus subtilis σε διαφορετικές συνθήκες επώασης και μελέτη των προϊόντων μεταβολισμού του με HPLC-PDA
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Περίληψη:
Η μελέτη αυτή αποτελεί αξιολόγηση της φυσιολογικής συμπεριφοράς του
μικροοργανισμού Bacillus subtilis σε διαφορετικές συνθήκες επώασης. Ο σκοπός
των πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν ήταν ο προσδιορισμός των ακραίων τιμών pH
(minimum και maximum) στις οποίες είναι δυνατό να αναπτυχθεί ο B. subtilis και
των πιθανών μεταβολών της κινητικής της ανάπτυξής του όταν το θρεπτικό υλικό
χαρακτηρίζεται από διαφορετικές συγκεντρώσεις σακχαρόζης (δισακχαρίτης) και
NaCl. Να σημειωθεί ότι το εύρος των τιμών pH, σακχαρόζης και NaCl καθορίστηκε
με βάση το αντίστοιχο εύρος τιμών που συναντάται στην πλειοψηφία των διαφόρων
τροφίμων, καθώς θέλαμε να προσομοιάσουμε τις συνθήκες των πειραμάτων με αυτές
που υπάρχουν στα τρόφιμα.
Λέξεις-κλειδιά:
Γλυκόζη, Κινητική ανάπτυξης, Μεταβολισμός, Γαλακτικό οξύ
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
42
Αριθμός σελίδων:
51