Ανάλυση της σέντρας των ομάδων που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2898196 147 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-25
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΛΕΚΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μητροτάσιος Μιχάλης, Λέκτορας, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Ανάλυση της σέντρας των ομάδων που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Ανάλυση της σέντρας των ομάδων που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση όλων των ενεργειών της σέντρας των ομάδων που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου του 2018 στη Ρωσία, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάλυση της αποτελεσματικότητας της συγκεκριμένης τεχνικοτακτικής ενέργειας.
Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν 40 αγώνες της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2018, με τη βοήθεια του προγράμματος Wyscout και τα δεδομένα καταγράφηκαν σε ειδικό πρωτόκολλο Excel. Οι κύριες μεταβλητές που αναλύθηκαν ήταν το πλήθος των επιθετικών και αμυντικών παικτών στην περιοχή, ο παίκτης πρώτης επαφής και το τελικό αποτέλεσμα της αγωνιστικής φάσης. Η στατιστική ανάλυση περιέχει δείκτες περιγραφικής στατιστικής.
Μέσα από την ανάλυση παρατηρήθηκε, ότι το πλήθος των αμυντικών παικτών μέσα στην περιοχή ήταν 4 ή περισσότεροι στο 73,37% (262) του συνόλου (n=427) των σεντρών. Ο αριθμός των επιθετικών παικτών μέσα στην περιοχή ήταν έως 2 στο 58,56% (212) του συνόλου των σεντρών. Από το σύνολο (n=427) των σεντρών οι 65 (15,22%) μπλοκαρίστηκαν τη στιγμή της σέντρας και δεν έφτασαν στην περιοχή. Το 62,43% (226) του συνόλου (n=362) των σεντρών κατέληξε σε αμυντικό παίκτη ή τον τερματοφύλακα, ενώ το 22,38% (81) των σεντρών κατέληξε σε επιθετικό παίκτη. Ακόμη, από το σύνολο των (n=427) σεντρών το 2,1% (9) μετουσιώθηκε σε γκολ ή πέναλτι.
Συμπερασματικά, η σέντρα ως επιθετική τεχνικοτακτική ενέργεια οδήγησε σε μικρό αριθμό τερμάτων. Έτσι μέσα από την προπόνηση θα πρέπει να βελτιωθούν οι ενέργειες που αφορούν τη σέντρα και το αποτέλεσμα αυτής, ώστε να συνδράμει στην εξέλιξη του σύγχρονου ποδοσφαίρου.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Παγκόσμιο κύπελλο, σέντρα, γκολ, αποτελεσματικότητα επιθετικών.
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
2
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
10
Αριθμός σελίδων:
41
Πτυχιακή εργασία Ποδοσφαίρισης Παπαγεώργιου - Λέκκας.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο