Τεχνικογεωλογικές Συνθήκες Θεμελίωσης Κτιρίου Επί των Οδών Βασ. Σοφίας και Κων/νου Παλαιολόγου Μαρούσι, Αττικής

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2922227 388 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-09-09
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μαρία Σταυροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Εθνικό Και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Τεχνικογεωλογικές Συνθήκες Θεμελίωσης Κτιρίου Επί των Οδών Βασ. Σοφίας και Κων/νου Παλαιολόγου Μαρούσι, Αττικής
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Τεχνικογεωλογικές Συνθήκες Θεμελίωσης Κτιρίου Επί των Οδών Βασ. Σοφίας και Κων/νου Παλαιολόγου Μαρούσι, Αττικής
Περίληψη:
Η παρούσα διπλωματική εργασία βασίζεται στην Γεωτεχνική Μελέτη που εκπονήθηκε για εργοτάξιο της εταιρείας Έδραση Χ. Ψαλίδας Α.Τ.Ε και εξετάζει τις Τεχνικογεωλογικές συνθήκες που επικρατούν σε έργο εκσκαφής επι των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Στο πρώτο μέρος της εργασίας αναλύεται ο σκοπός της παρούσας εργασίας και γίνεται αναλυτική περιγραφή της θέσης και της περιοχής του έργου. Στη συνέχεια παρατίθεται ανάλυση και εκτίμηση της ευρύτερης γεωλογίας της περιοχής και στη συνέχεια της στενής περιοχής του έργου εξετάζοντας τοπογραφικούς και γεωλογικούς χάρτες. Γεωλογικός χάρτης της περιοχής παρατίθεται εντός της εργασίας. Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή και θεωρητική ανάλυση των εργαστηριακών δοκιμών που έλαβαν χώρα, με σκοπό την εύρεση των παραμέτρων που θα μελετηθούν και θα χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να βρεθούν οι παράμετροι θεμελίωσης του κτιρίου για το οποίο έγινε η Γεωτεχνική Μελέτη.
Στο δεύτερο μέρος εργασίας γίνεται λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής της Γεωτεχνικής Τομής, η οποία βασίστηκε στα δεδομένα και στις πληροφορίες που πήραμε από την Γεωτεχνική Μελέτη του εργοταξίου. Κατασκευάστηκε Γεωτεχνική Τομή, στην οποία φαίνονται τα στρώματα τα οποία εμφανίζονται στην περιοχή και στη συνέχεια γίνεται αναλυτική αποτύπωση όλων των αποτελεσμάτων και των παραμέτρων που προέκυψαν από τις εργαστηριακές δοκιμές οι οποίες εκτελέστηκαν.
Στο τρίτο μέρος εργασίας έχουμε αξιολόγηση των παραμέτρων και αποτελεσμάτων που βρήκαμε στο προηγούμενο μέρος. Ξεκινάμε με την εύρεση της Φέρουσας Ικανότητας στο στρώμα έδρασης σε βάθος 20 m. Οι παράμετροι οι οποίοι συμβάλλουν στην εύρεση της φέρουσας ικανότητας λαμβάνονται υπόψιν από τις τρεις γεωτρήσεις, οι οποίες έγιναν στο εργοτάξιο και μας έδωσαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών.
Ακολούθως της εύρεσης της φέρουσας ικανότητας προχωράμε στην εύρεση των Καθιζήσεων του στρώματος έδρασης. Το μέγεθος αυτό βρίσκεται με βάση τις παραμέτρους που βρήκαμε στο δεύτερο μέρος της εργασίας.
Η παρούσα εργασία ολοκληρώνεται με την τελευταία ενότητα του Παραρτήματος στο οποίο δίνονται φωτογραφίες του εργοταξίου, των γεωτρήσεων, τα φύλλα των γεωτρήσεων τα οποία αποδίδουν τα εδαφικά προφίλ και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών εν συντομία και τέλος παρατίθεται η γεωτεχνική τομή την οποία κατασκευάσαμε.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Γεωτεχνική Μελέτη, Εργαστηριακές Δοκιμές, Γεωλογία, Γεωτεχνικό Προφίλ, Φέρουσα Ικανότητα, Καθιζήσεις
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
7
Αριθμός σελίδων:
78
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

Διπλωματική-Εργασία-Αγγελική-Παπάζογλου.pdf
5 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.