Επίτευξη τερμάτων στο Futsal Euro 2018 μετά από κανονική ροή του παιχνιδιού

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2961970 58 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-10-06
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
(ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Λέκτορας, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ)
(ΜΠΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καθηγητής, ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ)
Πρωτότυπος Τίτλος:
Επίτευξη τερμάτων στο Futsal Euro 2018 μετά από κανονική ροή του παιχνιδιού
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Επίτευξη τερμάτων στο Futsal Euro 2018 μετά από κανονική ροή του παιχνιδιού
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η ανάλυση όλων των τερμάτων που επιτευχθήκαν στο Futsal Euro 2018 μετά από κανονική ροή παιχνιδιού, χωρίς να περιλαμβάνονται οι στατικές φάσεις, ώστε να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με την επίτευξη τερμάτων σε κανονική ροή παιχνιδιού τα οποία θα βοηθήσουν αποτελεσματικότερα στην κατανόηση του αθλήματος.

Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν όλα τα γκολ (64) που προήλθαν έπειτα από κανονική ροή παιχνιδιού των ομάδων που συμμετείχαν στην διοργάνωση μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής πολυμέσων KM Player, ενώ η καταγραφή έγινε σε ειδικό πρωτόκολλο στο Excel. Οι βασικές μεταβλητές που εξετάστηκαν για την επίτευξη των τερμάτων ήταν το λεπτό επίτευξης του τέρματος, οι τρόποι επιθετικής ανάπτυξης, η τεχνική πριν το σουτ, η ζώνη εκτέλεσης επίτευξης του τέρματος, η ενέργεια υποδοχής της μπάλας και οι τρόποι εκτέλεσης του σουτ. Σχετικά με την στατιστική ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν οι δείκτες Μ.Ο, οι τυπικές αποκλίσεις και οι συχνότητες, ενώ για την σύγκριση της συχνότητας των μεταβλητών χρησιμοποιήθηκε το Chi-square test (χ2 test). Το επίπεδο σημαντικότητας ορίσθηκε στο p <.05.

Από τα αποτελέσματα της ανάλυσης προέκυψε, πως τα περισσότερα τέρματα σημειώθηκαν στα τελευταία πέντε λεπτά (35-40) της κανονικής διάρκειας του αγώνα με ποσοστό 29,69% (19). Επίσης, η πλειονότητα των τερμάτων προήλθε ύστερα από οργανωμένη επιθετική ανάπτυξη με ποσοστό 59,40% (38). Ακόμα, το 37,50% (25) των τερμάτων επιτεύχθηκε έπειτα από πάσα μικρότερη των δέκα μέτρων. Επιπλέον, παρατηρείται ότι τα περισσότερα τέρματα επιτεύχθηκαν από τις Ζώνες 2 και 15 του γηπέδου, καθώς από την κάθε μια σημειώθηκαν 9 (14,06%). Επιπρόσθετα, το 54,69% (35) των τερμάτων προήλθε ύστερα από απευθείας σουτ, ενώ σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης τα περισσότερα τέρματα με ποσοστό 65,63% (41) σημειωθήκαν με σουτ.
Συνοψίζοντας, από την παρούσα ερεύνα προκύπτουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επίτευξη των τερμάτων, οι οποίες συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση του αθλήματος και στην βελτίωση των προπονήσεων με σκοπό την ανάπτυξη επιθετικών τακτικών που στοχεύουν στην δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για την επίτευξη τερμάτων.
Λέξεις κλειδιά: Futsal, Κανονική ροή παιχνιδιού, Futsal Euro 2018, Επίτευξη τερμάτων
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Futsal, Κανονική ροή παιχνιδιού, Futsal Euro 2018, Επίτευξη τερμάτων
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Όχι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
11
Αριθμός σελίδων:
34
Futsal ΤΕΛΙΚΟ.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο