Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2970309 89 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-01-10
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
Σιδέρης Νικόλαος
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Γόγουλου Αγορίτσα, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Υπολογιστικά Συστήματα και Εφαρμογές, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Πρωτότυπος Τίτλος:
Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Παρακολούθηση και Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας σε Μαθητές Λυκείου
Περίληψη:
Αντικείμενο της εργασίας είναι η συμμετοχή και υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η πραγματοποίηση διδασκαλιών στο πλαίσιο των μαθημάτων «Εισαγωγή στην Επιστήμη των Η/Υ» της Β’ Τάξης και «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» της Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου στο Βαρβάκειο Πρότυπο Λύκειο. Πιο συγκεκριμένα, έγινε υποστήριξη των μαθητών στο εργαστήριο τόσο σε τεχνικά θέματα όσο και σε θέματα επίλυσης αποριών σχετικά με το μάθημα. Επιπλέον, έγινε σχεδιασμός και διόρθωση ασκήσεων και διαγωνισμάτων για το 1ο Τετράμηνο για τα τμήματα της Β’ και Γ’ Λυκείου. Οργανώθηκε και υλοποιήθηκε μαθησιακός σχεδιασμός στα τμήματα της Β’ Λυκείου για τη διδασκαλία της δομής επανάληψης «Όσο…Επανάλαβε», στον οποίο αξιοποιήθηκαν οι διδακτικές προσεγγίσεις «Μαύρο Κουτί» και «Διερευνήσεις». Τέλος, έγινε επικαιροποίηση, μέσω αναβαθμίσεων και διορθώσεων, των λειτουργιών και περιβάλλοντος διεπαφής του σχολικού ιστότοπου.
Η εργασία παρείχε μεγάλη εμπειρία σε θέματα του τομέα της Διδακτικής της Πληροφορικής που αφορούν την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τον σχεδιασμό και τη διόρθωση διαγωνισμάτων, την υλοποίηση μαθησιακών σχεδιασμών είτε μέσω των παραδοσιακών προσεγγίσεων είτε μέσω σύγχρονων διδακτικών μεθόδων και τη διαχείριση μιας σχολικής τάξης σε πραγματικές συνθήκες.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
μαθησιακός σχεδιασμός, διδακτικές προσεγγίσεις, μαθησιακές δραστηριότητες, αξιολόγηση
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
18
Αριθμός σελίδων:
94