ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2976255 93 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2022-03-12
Έτος εκπόνησης:
2022
Συγγραφέας:
ΚΑΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια , Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πρωτότυπος Τίτλος:
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Περίληψη:
Στην παρούσα διπλωματική διατριβή μελετώνται οι κυματισμοί τσουνάμι δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανατολική Μεσόγειο. Αρχικά στο πρώτο κεφάλαιο πραγματοποιείται μια γενική εισαγωγή για τα τσουνάμι δίνοντας έναν ορισμό, παραθέτοντας παραδείγματα και κυρίως εξηγώντας τα αίτια που μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο φαινόμενο. Επιπλέον στα παραδείγματα που παρατίθενται πραγματοποιείται και μια εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στις τοπικές ανθρώπινες κοινωνίες.
Στο δεύτερο κεφάλαιο της διατριβής περιγράφεται η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε και εφαρμόστηκε, προσδιορίζονται τα χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης, της ανατολικής Μεσογείου, όπως επίσης και ο σκοπός της εργασίας.
Στο τρίτο κεφάλαιο που αποτελεί και το κυρίως μέρος της διατριβής, παρατίθενται τα καταγεγραμμένα περιστατικά τσουνάμι στην ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώνται οι κίνδυνοι τέτοιου είδους περιστατικών στο μέλλον και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Επίσης εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους σε κάποιες περιπτώσεις υπερεκτιμήθηκαν τα τσουνάμι με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένες λανθασμένες καταγραφές.
Τέλος, ακολουθεί ένα συνοπτικό κεφάλαιο γενικών και πρακτικών συμπερασμάτων που προέκυψαν από τα όσα εξηγήθηκαν στη διατριβή.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
ΤΣΟΥΝΑΜΙ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
41
Αριθμός σελίδων:
62