Βιογενές πυρίτιο της λεκάνης Μυτιληνιών Σάμου. Πολυλειτουργικά βιομηχανικά προϊόντα & Επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3280089 67 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Βιβλιοθήκη Σχολής Θετικών Επιστημών
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-02-28
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
ΚΟΛΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΜΑΤΑΚΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Βιογενές πυρίτιο της λεκάνης Μυτιληνιών Σάμου. Πολυλειτουργικά βιομηχανικά προϊόντα & Επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Βιογενές πυρίτιο της λεκάνης Μυτιληνιών Σάμου. Πολυλειτουργικά βιομηχανικά προϊόντα & Επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης
Περίληψη:
H ανάγκη εύρεσης νέων, αξιοποιήσιμων πρώτων υλών και κοιτασμάτων ήταν πάντα κύρια προτεραιότητα πολλών κερδοφόρων, αλλά και υψηλών προδιαγραφών επενδυτικών σχεδίων.
Αυτή η ανάγκη, μεταφράζεται στις ημέρες μας ως απαιτήσεις για πολυλειτουργικές πρώτες ύλες, που βρίσκονται σε συμφωνία με νέα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πρότυπα.
Αυτές τις επενδυτικές κινήσεις δεν πρέπει να αμελήσουμε και στη χώρα μας, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, ενώ θα αποφέρει πολλά και στους τοπικούς παράγοντες προασπίζοντας πάντα στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.
Αυτή η πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε με στόχο την έρευνα για μια νέα επενδυτική κίνηση στον κόσμο των βιομηχανικών εφαρμογών. Πρόκειται για την εξόρυξη και εκμετάλλευση κοιτάσματος ασβεστιτικού διατομίτη της γεωλογικής λεκάνης Μυτιληνιών στη Σάμο.
Για το σκοπό της έρευνας, πραγματοποιήθηκε μελέτη πεδίου στο νησί με την απαραίτητη γεωλογική μελέτη και απεικόνιση του πεδίου ενδιαφέροντος, συλλογή ποικιλίας δειγμάτων και ανάλυσής τους σε εργαστήριο, ενώ παράλληλα έγινε εκτενή εμπορική μελέτη και οικονομικός σχεδιασμός για την υλοποίηση πιθανής επένδυσης.
Το αποτέλεσμα είναι ένα εκτενές μελετημένο εμπορικό πλάνο, που αντανακλά της προσδοκίες για μια βιώσιμη επένδυση στο νησί που θα αποφέρει ανάπτυξη όχι μόνο στον επενδυτή αλλά και στον ίδιο το τόπο.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Θετικές Επιστήμες
Λέξεις-κλειδιά:
Διατομίτης, Βιομηχανικά ορυκτά, Βιογενές, πυρίτιο, Λεκάνη Μυτιλήνης, Σάμος, Ελλάδα, Πολυλειτουργικό, Βιομηχανικά Προϊόντα, Επιχειρηματικό Σχέδιο Ανάπτυξης, Επιχειρηματικό σχέδιο
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
1
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
32
Αριθμός σελίδων:
49
Βιογενές πυρίτιο της λεκάνης Μυτιληνιών Σάμου. Πολυλειτουργικά βιομηχανικά προϊόντα & Επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης.pdf (2 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο