Design, Modelling and Analysis of Satcoms for UAV operations

Διπλωματική Εργασία uoadl:3310351 65 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Κατεύθυνση Διαστημική Τεχνολογία
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-03-23
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
Καρδαράς Παναγιώτης
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Βάιος Λάππας, Καθηγητής, Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΕΚΠΑ
Αντώνης Πασχάλης, Καθηγητής, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
Στυλιανός Γεωργαντζίνος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Design, Modelling and Analysis of Satcoms for UAV operations
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Σχεδιασμός, Μοντελοποίηση, και Ανάλυση των Δορυφορικών επικοινωνιών για UAV αποστολές
Περίληψη:
Η ανάγκη για άμεση συνεισφορά, απόκριση και ακρίβεια των αποτελεσμάτων οδήγησε στην είσοδο των drones και ιδιαίτερα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) ως νέα τεχνολογικά οχήματα. Ωστόσο, η ενσωμάτωση ενός τόσο κολοσσιαίου τεχνολογικού αποκτήματος δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Πολλές απαιτήσεις εμφανίζονται σε διάφορους τομείς όπως τηλεπικοινωνίες, προβλήματα ωφέλιμου φορτίου που πρέπει να φέρει το UAV και σχέδια λειτουργίας, απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για την αποφυγή προβλημάτων ασφάλειας, αποφυγή σύγκρουσης, ασταθείς συνδέσεις και άλλα.
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τη συμβολή των δορυφορικών επικοινωνιών στην επίτευξη αξιόπιστων και ανθεκτικών επιχειρήσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV). Θα παρουσιαστεί μια ανάλυση τριών επιπέδων που θα αφορά τον Σχεδιασμό, τη Μοντελοποίηση και την Ανάλυση δορυφορικών επικοινωνιών σε συνδυασμό με λειτουργίες UAV με τρόπο που η αποτελεσματικότητα της ζεύξης θα είναι μέγιστη εφικτή. Σε τελική ανάλυση, θα πραγματοποιηθεί ένα πείραμα που θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται προκειμένου να υπολογιστεί η αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού των ζεύξεων.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι κυψελοειδείς επικοινωνίες έχουν παίξει μέχρι στιγμής τον πιο σημαντικό και ακριβή ρόλο τόσο στις επίγειες όσο και στις αεροπορικές επικοινωνίες. Αυτό πρόκειται να αλλάξει καθώς οι δορυφόροι υπόσχονται χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα επίγεια δίκτυα, με αποτέλεσμα την ενοποίηση των UAV με τις δορυφορικές επικοινωνίες. Ωστόσο, τα πράγματα είναι ασαφή και οι κίνδυνοι που ενέχουν είτε από την άποψη των προσωπικών δεδομένων είτε από την ασφάλεια και την υγεία μπορούν να λειτουργήσουν ως εμπόδιο στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση των επικοινωνιών.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
Αξιοπιστία, Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δορυφόροι, ανάλυση προϋπολογισμού των ζεύξεων, ανάγκες ασφάλειας, πάροχοι δορυφόρων και Μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
10
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
4
Αριθμός σελίδων:
162
Diploma_Thesis_Panagiotis_Kardaras_sr1200008.pdf (3 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο