Music Map: Android application for tracking music on a map

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3327579 66 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2023-05-11
Έτος εκπόνησης:
2023
Συγγραφέας:
ΒΑΪΝΔΗΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μέμα Ρουσσοπούλου, Καθηγήτρια, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Music Map: Android application for tracking music on a map
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Music Map: Android application for tracking music on a map
Περίληψη:
Η εργασία αυτή στοχεύει στην ενσωμάτωση των δεδομένων που προκύπτουν από εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής σε ένα χάρτη. Η λειτουργία της εφαρμογής που αναπτύχθηκε βασίζεται στους χρήστες της και στην εφαρμογή Shazam, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να μοιραστούν τα στοιχεία ενός μουσικού κομματιού και την τοποθεσία τους ώστε να δημιουργούν σημεία στο χάρτη με τα στοιχεία του κομματιού.
Όταν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, ένας χρήστης θα μπορεί να πάρει μια εκτίμηση από την εφαρμογή για το είδος της μουσικής που ακούγεται σε κάθε μέρος, βλέποντας τα δεδομένα που ανέβασαν οι άλλοι χρήστες. Κάθε τραγούδι εμφανίζεται ως μια πινέζα στο χάρτη η οποία αν πατηθεί εμφανίζει πληροφορίες όπως τον τίτλο, τον καλλιτέχνη και το είδος ενός μουσικού κομματιού, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να δει ακριβώς ποια τραγούδια ακούστηκαν κάπου. Επιπλέον, δίνεται στη χρήστη η δυνατότητα να εφαρμόσει ορισμένα σημαντικά φίλτρα, όπως το να εμφανίζονται μόνο συγκεκριμένου είδους τραγούδια. Το συγκεκριμένο φίλτρο είναι μια από τις πιο σημαντικές δυνατότητες της εφαρμογής, καθώς εφαρμόζοντάς το σωστά ο χρήστης μπορεί να δει ποια μέρη έχουν αυξημένη πυκνότητα από μουσική του γούστου του και να ανακαλύψει νέους προορισμούς με τη μουσική που προτιμά.
Τέλος, δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να αποθηκεύσει κάποιο τραγούδι μόνο στον προσωπικό του χάρτη, σε περίπτωση που δε θέλει να μοιραστεί τα τραγούδια που ακούει στον παγκόσμιο χάρτη που είναι κοινός για όλους. Παρόλα αυτά, ο παγκόσμιος χάρτης είναι ανώνυμος καθώς δεν είναι ορατά τα στοιχεία των χρηστών που ανέβασαν το κάθε τραγούδι.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
web scraping, ανάπτυξη εφαρμογών Android, χάρτες, Firebase
Ευρετήριο:
Ναι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
3
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
26
Αριθμός σελίδων:
35
Αρχείο:
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.

thesis.pdf
10 MB
Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο αρχείο. H πρόσβαση επιτρέπεται μόνο εντός του δικτύου του ΕΚΠΑ.