Modelling business workflows using version control primitives atop DOLAR

Πτυχιακή Εργασία uoadl:3392733 21 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
Πληροφορική
Ημερομηνία κατάθεσης:
2024-04-01
Έτος εκπόνησης:
2024
Συγγραφέας:
ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Αλέξης Δελής, Καθηγητής, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
Κώστας Σαΐδης, Δρ., Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Modelling business workflows using version control primitives atop DOLAR
Γλώσσες εργασίας:
Αγγλικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Μοντελοποίηση διαδικασιών χρησιμοποιώντας στοιχεία ελέγχου εκδόσεων με το DOLAR
Περίληψη:
Τα συστήματα ελέγχου εκδόσεων (ΣΕΕ) ειναι απαραίτητα εργαλεία για την καταγραφή αλλαγών στον πηγαίο κώδικα έργων λογισμικού.
Παρ' όλα αυτα, η χρησιμοτητά τους εκτείνετε εκτός της συνιθυσμένης χρήσης τους στην παραγωγή λογισμικού.
Αναγνωρίζοντας τα προτερήματα του ελέγχου εκδόσεων σε μια πιο ευρεία γκάμα απο εφαρμογές, αυτή η εργασία παρουσιάζει την σχεδίαση και υλοποίηση ενός εργαλείου το οποίο επιτρέπει σε προγραμματιστές να ενσωματώσουν δυνατότητες ελέγχου εκδόσεων στο λογισμικό τους με μικρό κόστος.
Το εργαλείο εκμεταλεύεται τις δυνατότητες του DOLAR για να προσφέρει μια αγνωστική ως προς την τεχνολογία αποθήκευσης, βάση αντικειμένων με δυνατότητες ελέγχου εκδόσεων, το οποίο επιτρέπει εύκολες αλλαγές στο μοντέλο δεδομένων.

Μέσα απο την υλοποίηση της, αυτή η εργασία αντιμετωπίζει και την δυσκολία της εισαγωγής δυνατοτήτων ελέγχου εκδόσεων σε νέες εφαρμογές καθώς και την περιπλοκότητα της εισαγωγής τους σε ήδη υπάρχοντα προγράμματα.
Η αρχιτεκτονική της προσέγγισης αποτελείτε απο υλοποιήσεις δομικών στοιχείων ενώς συστήματος ελέγχου εκδόσεων όπως αποθετήρια, καταγραφές, και διακλαδώσεις για να χειριστεί τις αλλαγές στα δεδομένα της εφαρμογής.
Η αποτίμηση της προσέγγισης συμπεριλαμβάνει πραγματικά σενάρια όπως την εναπόθεση ακαδημαϊκών εργασιών και γενικά την υποβολή φορμών στα πλαίσια μια εφαρμογής.

Χρησιμοποιώντας την υλοποίηση της προσέγγισης, η εργασία αναδεικνύει πως ενα τέτοιο σύστημα ελέγχου εκδόσεων μπορεί να μειώσει την περιπλοκότητα της υλοποίησης, να ενισχύσει την διαφάνεια των αλλαγών σε δεδομένα, και να διευκολύνει την διαδικασία των εργασιών που προσφέρει το σύστημα.
Ενω αναγνωρίζει τους συμβιβασμούς που έγιναν ως προς την επαυξημένη ανάγκη για αποθηκευτικούς πόρους και την περιπλοκή των συστημάτων αναζήτησης, η εργασία καταλήγει τονίζωντας την συνδρομή του εργαλείου στην ανάπτυξη εφαρμογών και την δυνατότητα για μελλοντικές βελτιώσεις, όπως την ανίχνευση λύση συγκρούσεων, περισσότερες διεπαφές για το χρήστη, και πιο εμπλουτισμένες λειτουργίες ενός ΣΕΕ.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Τεχνολογία – Πληροφορική
Λέξεις-κλειδιά:
συστήματα ελέγχου εκδόσεων, εφαρμογές διαδικτύου
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
12
Αριθμός σελίδων:
32