Οι παραστατικές τέχνες (Θέατρο, Μουσική, Χορός) στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2013-2020). Ιστορική - Αρχειακή έρευνα.

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2896889 253 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2020-02-10
Έτος εκπόνησης:
2020
Συγγραφέας:
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Μαρία Ι. Κουτσούμπα, Καθηγήτρια, Τομέας Γυμναστικής & Χορού, ΕΚΠΑ
Πρωτότυπος Τίτλος:
Οι παραστατικές τέχνες (Θέατρο, Μουσική, Χορός) στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (2013-2020). Ιστορική - Αρχειακή έρευνα.
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ) ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (2013-2020). ΙΣΤΟΡΙΚΗ – ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.
Περίληψη:
Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των παραστατικών τεχνών (θέατρο, μουσική και χορός) στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα 2013-2020. Ειδικότερα, η εργασία στοχεύει μέσα από μια ιστορική-αρχειακή έρευνα να αναδείξει την παρουσία των τριών παραστατικών τεχνών και τις ενδεχόμενες μεταξύ τους διαφοροποιήσεις από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το 2013 έως σήμερα στη βάση μια κριτικής αποτίμησής τους σε ένα από τα δύο ιστορικά θέατρα της Αθήνας. Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ιστορική-αρχειακή έρευνα που εντάσσεται στο είδος της αναλυτικής έρευνας, μιας δηλαδή σε βάθος μελέτης, βάση των διαθέσιμων πηγών και πληροφοριών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν δευτερογενείς πηγές (αρχείο σκηνής του ΔΘΠ, αρχείο καλλιτεχνικού προγραμματισμού του θεάτρου, έντυπο προωθητικό υλικό του θεάτρου, φωτογραφικό υλικό θεάτρου & άλλων πηγών και βιβλιογραφία για τις παραστατικές τέχνες και το Δημοτικό Θέατρο). Οι παραστάσεις από το 2013 έως και σήμερα καταγράφηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν ανά είδος παραγωγής (ελληνική και ξένη) και ανά είδος παραστατικής τέχνης (θέατρο, μουσική και χορός). Διαπιστώθηκε ότι από το 2014 και μετά υπάρχουν και ξένες παραγωγές στο πρόγραμμα του θεάτρου. Επιπλέον, βρέθηκε ότι σε όλο το υπό μελέτη διάστημα στον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά υπερτερούν οι θεατρικές παραστάσεις, υπάρχει σημαντικός αριθμός μουσικών παραστάσεων κάθε χρόνο, ενώ οι παραστάσεις χορού, αν και λίγες, δεν παραλείπονται.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
ιστορική-αρχειακή έρευνα, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, κατηγοριοποίηση παραστάσεων, θέατρο, μουσική, χορός
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
32
Αριθμός σελίδων:
49
Πτυχιακή_Σταματίου_ΤΕΛΙΚΟ.pdf (1 MB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο