Κινηματικά χαρακτηριστικά της φόρας κατά την εκτέλεση του άλματος χειροκυβίστηση στον γυμναστικό ίππο

Πτυχιακή Εργασία uoadl:2961212 58 Αναγνώσεις

Μονάδα:
Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Βιβλιοθήκη Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
Ημερομηνία κατάθεσης:
2021-09-24
Έτος εκπόνησης:
2021
Συγγραφέας:
ΠΑΠΑΖΩΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΗ-ΕΛΕΝΗ
Στοιχεία επιβλεπόντων καθηγητών:
Ντάλλας Γεώργιος , Αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.
Θεοδώρου Απόστολος, Επίκουρος καθηγητής, Τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.
Πρωτότυπος Τίτλος:
Κινηματικά χαρακτηριστικά της φόρας κατά την εκτέλεση του άλματος χειροκυβίστηση στον γυμναστικό ίππο
Γλώσσες εργασίας:
Ελληνικά
Μεταφρασμένος τίτλος:
Κινηματικά χαρακτηριστικά της φόρας κατά την εκτέλεση του άλματος χειροκυβίστηση στον γυμναστικό ίππο
Περίληψη:
Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν η παρουσίαση και παρατήρηση του μήκους διασκελισμού, της συχνότητας διασκελισμού και της ταχύτητας διασκελισμού της δρομικής φόρας του άλματος χειροκυβίστηση στο γυμναστικό ίππο. Το δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 9 αθλητές υψηλού επιπέδου εθνικής ομάδος. Η καταγραφή των αθλητών έγινε σε συνθήκες προπόνησης και για τη καταγραφή χρησιμοποιήθηκαν 5 κάμερες, εκ των οποίων οι 4 ήταν σταθερές και η 1 κινούμενη. Από του αθλητές ζητήθηκε να εκτελέσουν 6 άλματα χειροκυβίστησης με τη μέγιστη δυνατή τους προσπάθεια με 6λεπτο διάλειμμα ενδιάμεσα από τις επαναλήψεις. Ο κάθε αθλητής χρησιμοποίησε τη δικιά του εξατομικευμένη προθέρμανση, τοποθέτησε το βατήρα κατά τη δικιά του κρίση σε συγκεκριμένη απόσταση από τον ίππο και χρησιμοποίησε τη δικιά του εξατομικευμένη φόρα.. Στην παρούσα έρευνα παρατηρήθηκε πως ο τελευταίος διασκελισμός ήταν μικρότερος από τον προτελευταίο και ο προτελευταίος μεγαλύτερος από το προηγούμενο το οποίο . Επιπρόσθετα οι αθλητές φάνηκε πως είχαν μια σταδιακή αύξηση της ταχύτητας τους το οποίο είναι βασικό ζητούμενο για ένα επιτυχημένο άλμα.
Κύρια θεματική κατηγορία:
Εκπαίδευση – Αθλητισμός
Λέξεις-κλειδιά:
Κινηματικά χαρακτηριστικά, μήκος διασκελισμού, συχνότητα διασκελισμού, ταχύτητα διασκελισμού, hurdle step, άλμα σε ίππο, χειροκυβίστηση
Ευρετήριο:
Όχι
Αρ. σελίδων ευρετηρίου:
0
Εικονογραφημένη:
Ναι
Αρ. βιβλιογραφικών αναφορών:
23
Αριθμός σελίδων:
29
ΠΑΠΑΖΩΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΗ ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΓΑΜΟΣ.pdf (594 KB) Άνοιγμα σε νέο παράθυρο